Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Cultura Images RF/Mauro Grigollo
Tussendoortjes

Speciaal voor jou...
Onze VROUW-lijst op Spotify!

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

I

Ieder jaar publiceert NPO Radio 2 de Top 2000, een lijst met 'de beste nummers aller tijden'. Het gekke is dat op die lijst maar 16% van de artiesten vrouw is. Daarom maakten wij de 'Top VROUW' aan op Spotify, gevuld met alle vrouwelijke toppers van de redactie.

Vorig jaar waren slechts 320 van de 2000 liedjes afkomstig van een vrouwelijke soloartiest. De hoogst scorende vrouw was Claudia de Breij. Met het ontroerende nummer Mag ik dan bij jou? bemachtigde ze een 14de plek. Op plaats nummer 57 volgde Back to Black van Amy Winehouse en later op de lijst kwamen we Liesbeth List, Adèle en Bette Midler pas tegen.

Nu kun je natuurlijk stellen dat het gaat om het lied en dat het niets uitmaakt door welke gendergroep het wordt gezongen, maar als het écht om de beste nummers gaat… Waarom staan grote namen als Diana Ross, Alanis Morissette en PJ Harvey er dan niet tussen?

Speciaal voor jullie zetten wij daarom onze vrouwelijke toppers op een rijtje. Van Roberta Flack tot Lisa Lois en van Florence and the Machine tot 'onze' Davina Michelle… Hierbij presenteren wij de Top-VROUW.

Mis je een nummer? Laat het ons weten, dan voegen wij ’m toe. Veel luisterplezier, hier op de redactie staat ’ie al een tijdje op repeat!

En, wat vind jij? Laat je horen!