Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verhalen achter het nieuws

Rajiv vroeg zijn grote liefde
Anouschka ten huwelijk op station

journaliste

Eline Doldersum

A

Anouschka Sewradj (24) kreeg afgelopen weekend de verrassing van haar leven. Haar grote liefde Rajiv (30) ging op het centraal station in Den Haag ineens op zijn knieën. "Het is nu al de mooiste dag uit mijn leven."

Anouschka had het romantische huwelijksaanzoek van Rajiv totaal niet zien aankomen. "Het was echt een enorme verrassing. We hadden het al wel eerder gehad over trouwen, maar nooit heel specifiek. Ik had dan ook helemaal niet in de gaten dat Rajiv al weken bezig was met de voorbereidingen voor dit romantische aanzoek", vertelt Anouschka enthousiast. 

Bijzondere plek

Net als iedere week stond Anouschka op Rajiv te wachten op het station in Den Haag. "Ik woon in Rotterdam en Rajiv in Den Haag. Altijd als ik hem opzoek, komt hij mij ophalen op het station. Het is voor ons dé plek waar we elkaar weer zien na een lange week. Ik vind het dan ook extra bijzonder dat Rajiv deze plek heeft uitgekozen voor zijn aanzoek."

Een aanzoek dat voor Anouschka compleet uit de lucht kwam vallen. "Rajiv zei bij aankomst dat hij een leuke verrassing voor mij in petto had. Ik dacht aan een film of leuke cabaretvoorstelling. Dat deden we immers wel vaker. Dat hij mij die avond ten huwelijk zou vragen, heeft geen moment door mijn hoofd gespookt."

Rozenblaadjes 

Zelfs als Anouschka minutenlang bij de piano staat én hun nummer wordt gespeeld, heeft ze nog niets in de gaten. "We stonden wel vaker samen te luisteren bij die piano. Ik had dan ook verwacht dat we na dat nummer weer verder zouden lopen. Dat gebeurde niet. In plaats daarvan dwarrelden er allemaal rozenblaadjes neer en zag ik in mijn ooghoeken allemaal mensen voorbij schieten."

Omringd door duizenden rozenblaadjes, familie, vrienden en tientallen reizigers knielde Rajiv zondagavond neer voor zijn vriendin. "Ik was compleet overdonderd, een stortvloed aan emoties gierden door mijn lijf. Natuurlijk heb ik wel meteen 'ja' gezegd. Ik was dolgelukkig én zo vereerd dat Rajiv met mij wil trouwen. Dat ik zijn vrouw mag zijn. Het is nu al de mooiste dag uit mijn leven."

Hindoestaans

Het hartverwarmende aanzoek past volgens Anouschka wel helemaal bij haar geliefde. "Rajiv is een hele lieve en zorgzame man. Hij staat altijd voor mij klaar, is galant én romantisch. Dat blijkt wel weer! Ik vond het ook heel bijzonder dat hij alle familie en vrienden had uitgenodigd om het aanzoek bij te wonen. Het was heel speciaal om zo'n mooi moment met je dierbaren te kunnen delen."

Hoewel ze nog maar een paar dagen als verloofden door het leven gaan, is de datum voor het huwelijk al geprikt. "Het wordt een traditionele Hindoestaanse bruiloft. Heel klein, met alleen vrienden en familie. De datum? 14 mei al! Want dan zijn we precies een jaar samen. Mooier kan bijna niet toch? Ik kan nu al niet meer wachten!"

En, wat vind jij? Laat je horen!