Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eigen foto
Foto: Eigen foto
Verhalen achter het nieuws

Lindsay (33) trouwde bewust
op vrijdag de dertiende

journalist

Maaike Schaap

T

Trouwen op vrijdag de dertiende: een leven lang ongeluk? Lindsay Vallen (33) en haar man vonden dat maar onzin. "Onze omgeving was er meer mee bezig dan wij! Of we het niet heel eng vonden?"  

"Zowel mijn man als ik hebben altijd iets gehad met griezelen en gekke data. Mijn man vroeg mij in 2012 op Oudjaarsdag ten huwelijk, vlak voordat de klok 00.00 uur sloeg. Ik zei meteen ja en we wisten allebei dat we het daaropvolgende jaar wilden gaan trouwen. Ook wilden we niet in de zomer trouwen en kozen daarom voor de maand september."

"Terwijl we naar een geschikte dag in september keken, zagen we dat 13 september op een vrijdag viel. We waren meteen enthousiast. Wij, die zo van griezelen houden, hadden meteen een goed gevoel bij deze dag."

Horror

"Al van kinds af aan hield ik van griezelen. Ik las de boeken van Paul van Loon kapot, zo leuk vond ik ze. In mijn jeugd keek ik met vrienden de enge horrorfilm The Blair Witch Project en we besloten na het kijken naar een bos te gaan. Anderen kruipen dan liever onder de dekens, maar wij niet."

"Naarmate ik ouder werd, bleef dit zo. Themafeestjes waar griezelen centraal staat, Halloween vieren, enge attracties in pretparken uitproberen, noem maar op. Die spanning gaat echt onder je huid zitten en dat vind ik een geweldig gevoel. Hoe enger, hoe beter."

Ongebruikelijk

"Toen we besloten op vrijdag de dertiende te trouwen, begonnen we locaties te bellen. Aangezien je de meeste locaties al meer dan een jaar vooraf moet vastleggen, waren we bang dat we moeite zouden hebben binnen negen maanden een mooie locatie te vinden. Het ging verrassend makkelijk. ‘Het is dan wel vrijdag de dertiende, hé… Weten jullie het wel zeker?’, vroeg de uitbater dan."

"We vroegen ons af of wij nou echt zo uniek zijn en besloten de cijfers op internet te raadplegen. Tot onze verbazing zagen we inderdaad dat bijna niemand op deze dag wil trouwen! Maar vrienden en familie die ik vertelde over onze trouwdatum waren helemaal niet verbaasd. ‘Dit is echt typisch iets voor jullie,’ lachten ze allemaal." 

"Collega’s die geen idee hadden van mijn liefde voor griezelen, vroegen steevast of ik het niet heel eng vond. Was ik niet bang dat er allemaal dingen mis zouden gaan? Maar dat was ik niet. En het gebeurde ook niet.”

Eigen foto

Speciaal

"De jurk bleef die dag heel, iedereen was op tijd voor ons ja-woord en het was stralend weer. Voor ons staat de dertiende helemaal in het teken van geluk. En dertien blijft voor ons een bijzonder getal. Vorig jaar was ik uitgerekend op de dertiende. Het blijft een speciaal getal voor ons." 

"We zijn nu een weekje op vakantie en hebben onze ‘extra trouwdag’ gevierd. Het voelt toch altijd weer speciaal. Vanmorgen hebben we lekker uitgebreid ontbeten met lekkere broodjes. We zijn blij met zo’n unieke datum en vinden het altijd grappig om aan mensen vertellen."

En, wat vind jij? Laat je horen!