Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eigen Beeld
Verhalen achter het nieuws

Verliefd op de buurman:
Mag ik een kopje suiker lenen?

journaliste

Daphne van Rossum

H

Het klassieke kopje suiker. Yke te Wechel (38) ging het maar wat graag lenen bij haar leuke bovenbuurman. Het is vandaag Burendag en dan is een portie regelrechte burenromantiek op z'n plaats.

"Hij woonde al een tijdje in Amsterdam", vertelt Yke, "Ik kwam uit Arnhem en kwam onder hem te wonen. Na een weekje dacht ik 'hé, wat een leuke buurman'."

Samenwonen

"Toch duurde het nog twee jaar voor we echt met elkaar in contact kwamen. We waren een beetje om elkaar heen aan het draaien. Ik vond het wel lief: hij zette mijn vuilnis steeds buiten. Daarom stuurde ik hem op een gegeven moment een kaartje met een kopje koffie erop. Om hem te bedanken."

"Hij dacht dat ik hem op de koffie vroeg en zo zijn we eens gaan eten en nog eens en nog eens. Ineens zaten we een keer te zoenen op de bank, toen is hij nog braaf naar zijn eigen huis gegaan, maar niet lang daarna woonden we samen. Het is nu dertien jaar geleden dat we een relatie kregen."

Een groter huis

"Ons eerste kindje is 9 jaar, die is daar geboren. We woonden piepklein. We gebruikten mijn huis als huiskamer en zijn huis als baby- en slaapkamer. Later zijn we verhuisd naar een groter huis, we hebben nu naast ook nog een zoontje van 2."  Tips over hoe je die prettige buurman versiert, heeft ze niet. Lachend: "Vraag om het befaamde' kopje suiker, dat deed ik in het begin ook weleens. We maken er nu nog weleens grapjes over."

Jij op VROUW

Heb jij ook een relatie (gehad) met je buurman?

Laat dan hier je verhaal achter!

En, wat vind jij? Laat je horen!