Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verhalen achter het nieuws

De dochter van Trien werd vermoord:
Ze stond net nog naast mij

journalist

Marjolein de Jong

M

Mariëlle Markgraaff (37), moeder van twee dochters, werd zeven maanden geleden op brute wijze vermoord. Wie het gedaan heeft is nog steeds een raadsel. Moeder Trien (59): "Ik zou mijn eigen leven geven voor het vinden van de dader."

"Mariëlle was pas net de deur uit om even haar hondje uit te laten toen mijn kleindochter zei dat ze ambulances hoorde. Ik zei nog 'Kind, maak je niet druk, dat is de televisie maar'. Maar het was de televisie niet. Mariëlle was gevonden, dood, op nog geen 30 meter afstand van mijn huis."

Vermoord

"Toen de politie het slechte nieuws kwam brengen, kon ik het niet geloven. Hoe kon Mariëlle nou niet meer leven? Ze had net nog naast mij gestaan! Dit kon niet waar zijn. En dan vertellen ze dat je dochter vermoord is. Vermoord? Hoe kon iemand mijn mooie, lieve dochter willen vermoorden? Het is het allerlaatste wat je voor je kind wil."

“Het ging juist net heel goed met Mariëlle. Ze was MS-patiënte en heeft hiervoor enkele tijd verkeerde medicatie gekregen, waardoor ze erg depressief werd. Mede hierdoor heeft zij een tijd geleden een zelfmoordpoging ondernomen. Juist nu ze haar levenskracht en zin in het leven weer terug had, werd het leven haar ontnomen. Dat maakt het zo moeilijk te verkroppen."

Het rouwproces

"Ik had het misschien wel makkelijker kunnen accepteren als ze toen was gestorven. Dan was het haar eigen keuze geweest en had ze zelf voor die rust gekozen. Nu is die keuze onrechtmatig door iemand anders gemaakt."

Trien kan naar eigen zeggen nog niet beginnen met het rouwproces: "Er zijn zoveel vragen die elke dag door mijn hoofd spoken. Ik ga bijna dagelijks naar haar herdenkingssteentje, maar er gaan alleen maar allerlei scenario’s door mijn hoofd. 'Waarom?', 'Wie was het?', 'Is het iemand die wij kennen?'. Ik maak mezelf helemaal gek."

Toekomst

Mariëlles dochters zijn bij de vader ondergebracht. "De twee meiden proberen we zoveel mogelijk te beschermen tegen alle commotie rond het daderschap. Ik bewaar alle krantenstukjes voor wanneer ze ouder zijn. Maar voor nu probeer ik het af te schermen. Het haalt hun moeder toch niet terug."

Trien looft vijfduizend euro uit voor de gouden tip die leidt naar de dader.

Jij op VROUW

Heb jij, net als Trien, een verhaal te vertellen?

Dan kan dat hier!

En, wat vind jij? Laat je horen!