Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Verhalen achter het nieuws

Ex-stewardess: 'Er wordt
heel wat aangerommeld in een vliegtuig'

journaliste

Daphne van Rossum

D

De onthullingen van de hitsige stewardess die de vliegwereld momenteel in de ban houdt met haar 'luchtige slippertjes' roepen veel vragen op. VROUW sprak een ex-stewardess. "Een wip in de cockpit maken lijkt me onmogelijk."

Onder haar eigen naam wil ze niet praten. Toch weet ze de betreffende stewardess in kwestie met naam en toenaam te noemen, ze noemt de initalen T.K. "Het zingt al maanden rond bij Transavia en bij mijn vriendinnen die nog vliegen", zegt de gewezen stewardess. Ik heb haar gister gegoogled. Ze werkt er nog steeds, maar haar Facebookprofiel is inmiddels uit de lucht."

Plain Jane

"Het is overigens echt een 'plain Jane'; donkerblond halflang haar en niet uitgesproken knap. Het schijnt om vijf piloten te gaan. Drie daarvan zijn getrouwd, eentje vrijgezel en die vijfde dat weet ik niet. Ze vroeg vaak stops aan zoals Eindhoven, zodat ze kon rommelen. Het schijnt dat ze al twee jaar in scheiding lag. Haar vent wil haar terug en daarom dreigt hij met mails." 

"Ik denk dat ze literaire ambities heeft, misschien heeft ze ooit een schrijfcursus gedaan. Al vind ik het meer niveau Bouquetreeks. Het schijnt dat haar echtgenoot haar aantekeningen gevonden had en die linea recta doorstuurde naar leidinggevenden bij Trans." 

Bedrogen echtgenoot

"Dat die man boos werd kan ik me wel voorstellen. Mijn ex-man was ook piloot en ik heb ook weleens een mail gehad van een bedrogen echtgenoot. Zijn vrouw had het met mijn man gedaan. Dat kwam mijn huwelijk natuurlijk ook niet ten goede maar echt verbaasd was ik niet."

 

Deze stewardess ontkent dan ook niet dat het vak zich leent voor seksuele escapades. "Gelegenheid maakt de dief. Er wordt heus heel wat aangerommeld in een vliegtuig. Zelf heb ik ook weleens twee passagiers uit een de wc zien komen." 

Naast de bril

"Maar als je weet hoe goor die wc’s zijn denk ik niet dat het heel romantisch is. Er zijn veel mannen die naast de bril plassen door de turbulentie. Ik zou daar niet eens zonder schoenen naar binnen gaan, laat staan iets anders doen."

"Maar ik plaats veel vraagtekens bij de mogelijkheden die deze vrouw schetst. Ze zou seks hebben in de cockpit. Een piloot versieren is niet zo moeilijk, maar seks in een cockpit lijkt me sterk. Buiten een beetje voelen om is dat bijna niet mogelijk." 

In het complot

"Of de gezagvoerder dan wel copiloot moet in het complot zitten. Maar dat kan ik me niet voorstellen. Die heeft ook een hypotheek en zal niet snel een oogje dichtknijpen voor een pleziertje van een collega. Het kan hem zijn baan kosten."

"Misschien dat de ene piloot 2 minuutjes de cockpit verlaat om naar de wc te gaan en dat de andere piloot zijn liefje belt en zegt 'Je moet nu komen', maar dat zou heel sterk zijn. Dan zet hij ook zijn baan op de tocht. En wat kan je in die paar minuten doen? En bovendien is de cockpit ook nog eens heel klein."

Wip tegen de deur

Ook vertelt ze dat de cockpit continue in de gaten wordt gehouden in verband met veiligheidsvoorschriften. "Het wordt gemonitord en de piloot heeft via een hoofdtelefoon contact met de luchtverkeersleiding. Dat kun je niet even afzetten. Er zijn allerlei regels."

"Zelfs even uitgebreid de krant lezen is niet oké, dus een wip maken tegen de deur lijkt me uitgesloten. Ik heb er in ieder geval nooit van gehoord dat het gebeurde. Het lijkt me dat deze dame buiten een hoog libido nogal wat fantasie heeft."

Nachtje Groningen

"Seks in een stilstaand vliegtuig lijkt me ook onmogelijk. Stel je landt op Heraklion. Transavia laat een vliegtuig niet overnacht op het vliegveld, zij hebben met name korte routes. Misschien een nachtje Groningen of zo?"

"Ze vliegen meestal gewoon terug, dus gaat de schoonmaakploeg aan boord, de afhandeling en de technische dienst. Stel ze overnachten op de bestemming dan komt ook de nieuwe cockpitcrew aan boord. Er zijn dus altijd veel mensen in de buurt."

Rustplek aan boord

"Wellicht dat je iets kunt doen op een rustplek aan boord. Op verschillende kisten zijn er rustplekken voor de crew die afgeschermd zijn. Als je kunt regelen dat je net met die leuke college gelijk rust hebt, dan kan je wel wat rommelen. Daar wordt wel gerotzooid. Maar natuurlijk kun je ook altijd betrapt worden door een collega. Maar of dat voor vluchten met Transavia ook geldt weet ik niet."

"Zoals ik al zei, zij hebben geen transatlantische vluchten dus er wordt meestal direct teruggevlogen. Maar goed, als je 'de hots' hebt, verzinnen mensen de gekste dingen. Ik heb ook wel eens achterin een vliegtuig gezoend met een collegasteward, maar nooit met een piloot. Die komen bijna de cockpit niet uit. Tenzij ze nog een extra coco meehebben voor een lange vlucht. Maar waarom zou je het jezelf zo moeilijk maken, als je later in een hotel genoeg mogelijkheden hebt?"