Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Kim Feenstra
Verhalen achter het nieuws

Deze vijftiger is de meest
verleidelijke man van Nederland

redacteur

Indra Jager

W

Wie is de meest verleidelijke man van Nederland? Op die vraag van Christine le Duc reageerde Nederland massaal. Honderden mannen werden - door zichzelf of anderen - opgegeven om de strijd om die felbegeerde titel aan te gaan. In de laatste ronde stond één vijftiger tegenover 11 twintigers. Raad eens wie er gewonnen heeft?

“Ik was vooral enorm verbaasd en natuurlijk ook vereerd,” vertelt Ger Valkenburg over het behalen van de titel. “In de laatste ronde zat ik samen met elf jongens van rond de twintig jaar. Ze hadden allemaal een wasbordje. Ik dacht echt niet dat ik daar tegenop zou kunnen, met mijn 50-jarige lijf."

Netjes en fris

Maar Gers lichaam mag er anders ook best zijn. Het voormalige model zit nog heel strak in z’n vel en vindt het belangrijk om er ‘netjes en fris’ uit te zien. Een pak dat niet op maat gemaakt is, zal je in zijn kast niet aantreffen. “Ik doe er niet speciaal iets aan om er verleidelijk uit te zien, maar ik vind het wel belangrijk om een goed sluitend pak te dragen en verzorgd voor de dag te komen.”

Sinds het behalen van de laatste ronde rijzen de Facebookverzoeken de pan uit. “Ik krijg iedere dag wel 25 vriendschapsverzoeken. Allemaal van vrouwen!”, vertelt hij verbaasd. 

Winnaar Ger Valkenburg | Foto: Kim Feenstra

Aandacht

Maar daar stopt de aandacht niet. Ger is ook al gevraagd voor een televisieprogramma en voor een awardshow. “Volgende week ga ik een award uitreiken in Breda en RTL mailde of ik mee wilde doen aan Adam zoekt Eva VIPS.” Maar - helaas voor ons, dames - laat hij dat aan zich voorbijgaan. Ger is namelijk helemaal niet op zoek naar een nieuwe liefde: hij heeft een heel gelukkige relatie.

Wat Ger boven alles nog het meest verbaasde, is dat hij won van zijn zoon. Ze waren samen door iemand opgegeven. “Toen ik het aan mijn zoon vertelde, zei hij: "Dat kan je wel op je buik schrijven, pap. Ik doe namelijk ook mee!” 

Willem-Alexander

“Maar zoals Willem-Alexander al zei: vijftig is het nieuwe dertig. Dat dacht de vakjury blijkbaar ook. Ik was de enige man van boven de dertig, maar ze wilden een man en geen jongen. Dus ik ben het geworden.”