Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Janny op de gewraakte poster
Foto: Jan Ronday
Verhalen achter het nieuws

Janny (61) begrijpt ophef poster niet:
Ik sta er toch keurig gekleed op?

journaliste

Daphne van Rossum

I

Iedereen die Janny de Boer kent weet dat ze wel in is voor een grapje. Zo was ze ook te porren voor de ludieke actie van tennisvereniging TVDZ, die momenteel opzien baart met haar erotische campagne. Janny is te zien op de poster met de tekst 'Ik doe het het liefst met z’n vieren.'

"Ik ben 61 jaar. Ik heb niet meer de conditie om te singelen. Dus puur op conditie speel ik nu het liefst met z’n vieren, dan hoef ik niet zo hard te lopen. Dat anderen daar iets achter zoeken, moeten zij weten", knipoogt ze.

Tennistermen

Het is niet zo dat Janny bij de bakker wordt aangesproken op 'haar' poster, maar ze heeft toch wel begrepen dat er ook mensen zijn die de campagne minder op prijs stellen. Ze lacht: "Ik begrijp niet waarom. Ik sta toch keurig gekleed op de poster?"

"De termen die je op de posters ziet komen ook allemaal uit het tennis. Zo heeft Ineke (78) nu eenmaal het liefst harde ballen en doet Ans (78) het ook het liefst drie keer in de week. Tennis dan he!"

Jan Ronday

Landelijke aandacht

Het doel van de spraakmakende campagne was om zo veel mogelijk nieuwe leden te werven. En dat lijkt - gezien de landelijke aandacht - te gaan lukken. Janny: "We zitten hier een beetje achteraf en ook is er nog een andere vereniging in Diemen, dus we moesten wat extra moeite doen. En hoe krijg je aandacht? Met seks of met moord. Nou moord vonden we een beetje te ver gaan."

"Gelukkig is iedereen hier wel in voor een geintje. Het is echt een hele leuke club. We sluiten niemand uit. Na mijn scheiding rond mijn veertigste was ik nogal verdrietig. Mijn zus heeft me toen hiermee naartoe genomen en ik kwam in een warm bad terecht. Hier zit niemand aan de kant, er is altijd wel iemand die vraagt of je een balletje wil slaan."

Jan Ronday

Ziekenhuis

Janny is trots op 'haar' poster: "Hij hang zelfs op mijn werk in het ziekenhuis. Iedereen kent me, dus mensen weten dat ik altijd wel in ben voor een lolletje. Ze moeten er alleen maar heel hard om lachen." 

"Ook mijn kinderen zitten er niet mee hoor, ze begrijpen natuurlijk ook wel dat het een grapje is. Het is toch geweldig dat we allemaal lekker actief zijn en niet achter de geraniums zitten? Het gaat erom dat je in beweging blijft."