Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte
Verhalen achter het nieuws

'Maar collega,
wat doet u nu?'

journaliste

Eline Doldersum

H

Humberto Tan (51) zou al maanden een affaire hebben met zijn collega Dionne Stax (31). De presentator is daarmee niet de eerste die verliefd wordt op een collega. Ook deze drie vrouwen vonden hun ware liefde op de werkvloer.

Tanya (25) werd smoorverliefd op collega Jeroen (37). 

Eigen beeld

"Ergens in 2014 kwam Jeroen bij ons op de afdeling werken. Gek genoeg hadden we pas na drie maanden écht contact met elkaar. We raakten aan de praat tijdens de lunchpauze. Het klikte enorm, was erg gezellig maar toch was ik niet meteen geïnteresseerd in Jeroen. Althans, niet op liefdesgebied."

"Dat Jeroen zijn eigen hondenkennel had en zijn viervoeters actief trainde vond ik daarentegen wel erg interessant. Juist omdat ik zelf ook een groot hondenliefhebber ben. Door deze gezamenlijke passie raakten we niet uitgepraat. Wekenlang mailden we met elkaar. Onder én buiten werktijd."

"Na twee maanden intensief mailcontact gingen we voor het eerst op date. Jeroen bleek een echte gentleman. Dat in combinatie met zijn enthousiasme, sprankelende pretogen en de manier waarop hij sprak over zijn passie zorgden voor vlinders in mijn buik. We waren verliefd, smoorverliefd."

"Dat we collega's waren zagen we allebei niet als een probleem, op de werkvloer waren we gewoon collega's. Bovendien kreeg Jeroen een paar maanden na onze eerste date een andere baan. Nu, drie jaar later, zijn we nog steeds stapelgek op elkaar. Zó gek dat we in september samen in het huwelijksbootje stappen!"

Kim (33) viel als een blok voor collega Maurice (32). 

Eigen beeld

"Op het moment dat Maurice en ik elkaar voor het eerst in de ogen keken, sloeg de vonk meteen over. Toch bleef ons contact het eerste jaar nog heel oppervlakkig, omdat ik op dat moment nog een relatie had. Pas toen aan die relatie een eind kwam, bloeide er heel langzaam iets op tussen ons."

"We konden úren met elkaar praten onder werktijd, maar ook na werktijd gingen onze gesprekken verder op MSN. Op kerstavond nodigde hij mij spontaan uit voor een diner bij hem thuis. Toen ik na een gezellige avond naar huis reed, dacht ik ineens: 'Dit is hem, dit is mijn grote liefde.'

"Sinds die avond kon ik mijn ogen niet meer van hem afhouden. Er was zo'n enorme spanning tussen ons, maar toch durfden we niet naar elkaar uit te spreken dat we stiekem stapelverliefd op elkaar waren. Pas maanden na onze eerste date hebben we elkaar de liefde verklaard. Onafscheidelijk waren we!"

"Aangezien we niet wisten of onze relatie van invloed zou zijn op onze baan, hebben we maandenlang onze lippen stijf op elkaar gehouden. We kwamen nooit tegelijkertijd binnen, vermeden gezamenlijke pauzes en lichamelijk contact op de werkvloer was uit den boze. Niemand wist van onze relatie."

"Eén keer zijn we bijna door de mand gevallen. Een collega had gezien dat ik Maurice een kus gaf na sluitingstijd. 'Doe je dat altijd met collega's?', is wat ze nieuwsgierig vroeg. Gelukkig heb ik me daar toen nog onderuit weten te praten, maar spannend was het wel: een relatie onderhouden met een collega."

"Pas toen ik na een half jaar een andere baan kreeg hebben we onze relatie opgebiecht. Iedereen viel steil achterover van verbazing. Nóóit hadden ze iets gemerkt. Nog steeds noemen ze ons het Kijkshop-koppel. Geweldig! En Maurice en ik? Wij zijn nog steeds dolgelukkig samen met onze mooie dochter!"

Collega Mark bleek dé grote liefde van Mariëlle.

"Mark en ik werkten allebei bij een grote overheidsorganisatie. Hij als projectmanager, ik als afdelingshoofd. We zagen elkaar meteen al staan, maar tijdens een etentje in mijn appartement sloeg de vonk écht over. Het voelde zo goed dat we een jaar na onze eerste date - 6,5 jaar geleden - al zijn getrouwd."

"Dat we naast geliefden ook nog collega's waren, zagen we niet als een probleem. We hebben het drie weken geheimgehouden, maar daarna hebben we onze relatie opgebiecht bij de directeur. Het heeft daardoor ook nooit problemen opgeleverd op de werkvloer. "

"We konden het goed van elkaar scheiden. Soms zaten we in een gezamenlijk overleg en waren we het zakelijk oneens. Dat vonden vooral andere collega's ongemakkelijk. Die zeiden dan: 'Ho, ho, jullie moeten nog met elkaar naar huis!' Terwijl wij aan het eind van de dag gewoon weer lachend in de auto zaten."

Laatste zetje

"Mark is voor mij echt een held. Hij draagt mij op handen en zet me precies op de juiste momenten weer terug op de grond. Hij geeft me vaak nét het extra duwtje dat ik nodig heb. Zo zou ik in de toekomst graag aan de slag gaan als zzp'er. Enorm spannend, helemaal met een gezinnetje met twee jonge kinderen."

"Ondanks de verantwoordelijkheid die ik voel voor mijn gezin, ziet Mark op dat soort momenten dat het mij enorm gelukkig maakt. Dan geeft hij mij het laatste zetje. Hij is mijn held en spiegel op de juiste momenten."

Jij op VROUW.nl

Heb jij weleens een relatie gehad met een collega? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!