Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Verhalen achter het nieuws

Sekslijnmedewerker Angelique:
'Ik raak soms ook opgewonden'

redacteur

Indra Jager

G

Gisteren kon je in een Opgebiecht lezen hoe een vrouw haar man betrapte op telefoonseks. Volgens sekslijnmedewerker Angelique* (35) is dat niets ongewoons. 'Ik heb heel vaak gehoord dat een man werd betrapt door zijn vrouw.'

Angelique werkt inmiddels al tien jaar voor ClubSense, waar mannen haar opzoeken op Thuis.nl. Het begon toen ze haar baan als hoofd facilitair medewerker bij een reorganisatie kwijtraakte. Ze zat bij de kapper en bladerde door een vrouwenblad, toen haar oog viel op een advertentie voor telefoonseks. “Het leek me heel spannend,” vertelt ze.

Juiste snaar

Ze overlegde met haar vriend - met wie ze nog steeds een relatie heeft - en die zag het ook wel zitten. Af en toe luistert hij mee, maar over het algemeen probeert Angelique hem niet met haar baantje te confronteren. Zeker niet op de momenten dat ze zelf ook wel opgewonden wordt van de belletjes. 

“Sommige mannen weten toch de juiste snaar te raken. Ze vertellen mij dingen die ze willen doen en raken op die manier de goede toetsjes. Niet alle mannen kunnen dit, maar bij sommige vaste klanten word ik al opgewonden als ik zie dat ze bellen. Bij die mannen denk ik ook vaak: als ik hem in het echt had ontmoet, had ik me ook tot hem aangetrokken gevoeld.”

Datingtips

Maar niet alle mannen bellen voor seks. Een deel is 'gewoon' op zoek naar gezelschap. “De mannen die bellen, zijn heel divers. Sommigen doen het wel alleen voor de erotiek, maar anderen zoeken contact voor heel alledaagse dingen. Zo heb ik een vaste klant die me vertelde dat hij sinds lange tijd weer een date had. Hij wilde graag tips.”

Naast de gezellige gesprekken krijgt Angelique ook te maken met extremere gevallen. “Ik heb ook weleens travestieten aan de lijn die dat verborgen houden voor hun omgeving. Die leggen dan tot in de details uit wat ze aan hebben: hun make-up, kleding, pruik. Daar worden ze opgewonden van. Dat was in het begin wel even schakelen.”

Ook zijn er mannen die de grens opzoeken. Maar dan houdt Angelique voet bij stuk. "In de algemene voorwaarden van ClubSense staat dat we niet mogen praten over seks met dieren of minderjarigen, dus als iemand dat probeert, hang ik op. Sommige collega’s vinden het niet erg om met klanten te praten over poep- of plasseks, maar ook dat gaat voor mij te ver."

Heel veel fun

Vrouwen als uit de 'Opgebiecht' van gisteren moeten de telefoonseks volgens Angelique niet beschouwen als vreemdgaan. De gesprekken zorgen gewoonweg voor ‘heel veel fun’ en zijn voor veel mensen een uitlaatklep. 

Ze zou wel met haar eigen vriend ‘praten’ als ze erachter zou komen dat hij telefoontjes pleegt voor zijn genot. “Dan zit er toch iets niet goed in de relatie. Dat vertellen de bellers vaak ook. Ik zeg ze dan wel dat het goed is om thuis de problemen te bespreken. Ik hoor natuurlijk maar één kant van het verhaal.” 

Ei kwijt

Het werk zorgt er volgens Angelique voor dat mannen minder snel vreemd gaan. “Ik ben ervan overtuigd dat mannen minder snel buiten de pot pissen door mijn werk. Mannen geven dat ook aan. Vaak zijn het bijvoorbeeld oudere mannen die bellen. Hun vrouw is dan rond de vijftig en heeft niet zo’n zin meer in seks, terwijl de man nog altijd wil. Hij kan zijn ei dan kwijt bij mij in plaats van echt in bed te duiken met een ander.”

Schuldig voelt ze zich daarom ook niet. “Het gaat om volwassen mannen die heel goed hun eigen keuzes kunnen maken. Ik vertel de mannen soms dat ze wel moeten oppassen: je wil niet dat je vrouw uiteindelijk de deur voor je dichtgooit. Maar ik ga me niet in hun privéleven mengen.”

Betrapt!

“Ik hoor geregeld dat een vrouw haar man betrapt. Of de kinderen. Maar kinderen hebben vaak geen sleutel van het huis en bellen in de meeste gevallen eerst aan. Dan kan de klant ons gesprek snel afkappen. De vrouw des huizes kan daarentegen natuurlijk wel gewoon het huis in. De man denkt dan dat hij alleen is en in de heat of the moment hoort hij de deur niet opengaan."

Ze hoort mannen dan vaak smoesjes verzinnen. "Ze zijn daar heel makkelijk in.” Als de vrouw bijvoorbeeld vraagt wat de man allemaal aan het doen is, wordt het excuus: "Ik moest nog iets voor mijn werk doen," volgens Angelique vaak in de strijd gegooid. Achteraf wordt ze dan teruggebeld: “Sjonge, dat was kantje-boord!”