Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verhalen achter het nieuws

'Help het lichaam van Arine's echtgenoot
terug naar Nederland'

journaliste

Eline Doldersum

V

Vlak voordat ze voorgoed zouden terugkeren naar Nederland, werd de man van Arine Prins (53) op brute wijze vermoord in hun huis in Zuid-Afrika. Arine blijft achter met hun kinderen Beer (23) en Sterre (21).

Het stel vertrok achttien jaar geleden naar Zuid-Afrika. Vlak voordat ze definitief zouden terugkeren naar Nederland, sloeg het noodlot toe. Afgelopen vrijdag bestormden vijf mannen het huis en na een urenlange marteling overlijdt Peet aan zijn verwondingen.

Hechte vriendschap

Monika (51), een goede vriendin van Arine, was compleet in shock toen ze bericht kreeg uit Afrika. "Arine schreef over de hel waar zij en Peet doorheen zijn gegaan. Dat ze zijn vastgebonden, gemarteld en dat Peet de roofoverval niet heeft overleefd."

Monika kent Peet en Arine al járen. "Arine en ik zijn al 24 jaar goede vriendinnen. We hadden wekelijks contact en als ze in Nederland was, zochten we elkaar altijd op. Ondanks de enorme afstand bleef de vriendschap tussen ons hecht."

Helpende hand

"Samen met Peet trokken we er regelmatig op uit. We zochten paaseieren met al onze kinderen in het park of gingen een weekend op pad met de landrovers. Het enthousiasme en de liefde voor landrovers heb ik écht van ze meegekregen. Ze waren er gek van."

"Vlak na het hartverscheurende bericht van Arine, las ik zijn laatste berichtjes terug. Dacht ik aan ons laatste moment waarop we samen limoncello dronken. Aan de fantastische vent die hij altijd is geweest, maar vooral aan het enorme verdriet van Arine en de kinderen."

Financiële zorgen

"Ik had heel sterk het gevoel dat ik iets móest doen. De overvallers hebben alles meegenomen; Arine is alles kwijt. Om ervoor te zorgen dat ze in ieder geval geen financiële zorgen heeft, besloot ik een actie op touw te zetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen."

"Die vrouw is haar grote liefde kwijt en heeft een enorm trauma opgelopen. Als ik er op deze manier voor kan zorgen dat ze, naast de miljoen dingen waar ze zich nu druk om moet maken, in ieder geval geen geldzorgen heeft, doe ik dat graag."

Afscheid nemen

"Haar wens is om in Schiedam op een waardige manier afscheid te nemen van Peet. Ik hoop dat dit geldbedrag het voor haar iets makkelijker maakt. Dat het haar in staat stelt om Afrika zo snel mogelijk achter zich te laten en naar Nederland te vertrekken."

"Wat ze doormaakt valt met geen pen te beschrijven. Het is überhaupt een wonder dat ze er nog is en dat haar kinderen op het moment van de overval niet thuis waren. Ze moeten gewoon zo snel mogelijk, veilig, terugkeren naar Nederland. Met Peet."