Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Opnames
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Een kijkje op de set van
'Dagboek van een Minnares'

Kiki van der Meijden

H

Het langst lopende en meest zinderende feuilleton van VROUW, Dagboek van een Minnares, is binnenkort te zien als serie! Wij namen een kijkje bij de opnames en spraken hoofdrolspelers Viggo Waas (55) en Eva Laurenssen (28).

Eva Laurenssen speelt minnares Laura maar kon voor deze rol niet uit eigen ervaring putten: "Ik ben zelf heel erg trouw en ik heb ook nog nooit een affaire gehad. Ik denk ook niet dat ik een minnares zou kunnen zijn."

Loyaal naar elkaar

"Er is altijd ook een andere vrouw bij betrokken. Veel mensen zeggen dat de verantwoordelijkheid alleen ligt bij de man die vreemdgaat, maar daar ben ik het niet mee eens. We zouden als vrouwen ook loyaal naar elkaar moeten zijn. Je wilt ook niet dat het jou overkomt."

"Als ik verliefd zou worden op een getrouwde man, zou ik proberen er niets mee te doen. Je hebt altijd een keuze: laat ik het toe of ga ik erin mee. Ik begrijp wel dat de verliefdheid soms zo groot kan zijn dat je erdoor overrompeld wordt en je er toch in verstrengeld raakt. Maar beter van niet!"

Een slecht huwelijk

Viggo Waas kan zich wel voorstellen dat je dit kan overkomen. "Ik vind het heel moralistisch om te veroordelen wat personages Mark en Laura doen in de serie. Dat soort dingen ontstaan gewoon. Hij zit in een slecht huwelijk en is kwetsbaar. Dan komt hij opeens een hele leuke vrouw tegen, die op hem valt en dan gebeurt er dit."

"Het is ook niet moeilijk om je voor te stellen dat je verliefd wordt op Eva. Ze is mooi en kan heel goed acteren. Ik vind het echt fijn om met haar te spelen, het gaat tussen ons heel natuurlijk."

Botte hond

Viggo identificeert zich op andere gebieden totaal niet met het personage Mark. "Hij is echt een botte hond en heel erg egocentrisch, sommige dingen die hij zegt, kunnen echt niet. Hij plukt ook alleen maar de vruchten van Laura. Dat het zo’n botterik is, maakt het wel heel erg leuk om hem te spelen."

"Waar ik mezelf wel in herken, is de brutaliteit van Mark. Mark doet er alles aan om Laura maar ook zijn gezin te behouden. Ik herken die brutaliteit wel en dat vind ik ook leuk aan hem. In sommige situaties kun je het natuurlijk afkeuren, maar ik begrijp het wel."

Op nummer één

Viggo en Eva hebben ook nog een advies voor hun personages. Eva: "Laura, kap ermee! Haha. Laura trekt echt aan het kortste eind en zal altijd bedrogen uitkomen. Het gezin zal altijd voorgaan en dat is ook goed." 

"Ze heeft geen invloed op de situatie en dat is heel erg herkenbaar. We hebben allemaal weleens een slechte relatie, waarvan je weet dat het niet goed voor je is. Toch is het moeilijk om eruit te stappen. Ik hoop dat Laura inziet dat ze beter iemand kan zoeken voor wie ze wel op nummer één staat."

Viggo heeft voor zijn personage een heel ander advies: "Ik vind dat hij naar zijn gevoel moet luisteren en gewoon moet kiezen voor Laura. Dan is hij natuurlijk geen minnaar meer, maar wordt hij gewoon de vriend van Laura. Leuk toch!"

De trailer van Dagboek van een Minnares:

Jij op VROUW.nl

Heb jij ervaring als minnares, of ben jij de dupe geworden van 'zo'n vrouw'? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!