Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ben je advocaat? Dan heb je ze voor het uitzoeken op de datingapp!
Foto: Hollandse Hoogte
Verhalen achter het nieuws

Voor welk beroep heb jij
de hots op een datingapp?

journalist

Elien Andersen

W

Wil je je kansen op de online datingmarkt vergroten? Overweeg dan om je om te scholen tot advocaat. Volgens datingapp Happn is dit namelijk het beroep dat de meeste mensen aantrekt. De app analyseerde informatie van 2,9 miljoen gebruikers. Zie hier de vijf beroepen die het meest aantrekkelijk zouden zijn.

Advocaten zijn dus populair. In mijn levensboek zijn dit niet de allerliefste schatjes, en is het beroep evenmin sexy. Maar aan hun ambitie schort het in ieder geval niet. En dát is dan wel weer aantrekkelijk.

Digitale wandelgangen

Op de lijst met aantrekkelijke mannenberoepen staan verder analisten, engineers, salesberoepen en dokters. Voor vrouwen waren dat, na advocaat, designer, lerares, marketeer en arts.

Drie jaar geleden - toen ik nog niet voorzien was van een fijne man aan mijn zijde - huppelde ook ik rond in digitale romantische wandelgangen, namelijk die van Tinder. Alhoewel, romantisch… 'Recht-toe-recht-aan' vat het geheel beter samen. 

Gelijkgestemden

Zelf keek ik altijd óók naar het beroep, je moet immers toch in een paar luttele seconden beslissen of deze meneer dan ook misschien jouw meneer zou kunnen worden. Eventueel. Heel misschien. Wellicht.

En dan telt alles mee. Van lengte en haarkleur, tot woonplaats en dus ook beroep. Met gelijkgestemden heb je nét een iets hogere slagingskans, was althans mijn idee.

Swipe naar rechts

Dus gingen de advocaten bij mij met een ferme swipe naar rechts de prullenbak in. Handig om te hebben when the shit hits the fan, maar voor mij geen datemateriaal. 

Alleen van zo'n pak krijg ik al kriebels. En dan bedoel ik niet kriebels in mijn buik. De meer vrij geestige beroepen als journalist of fotograaf bezorgden mij dan juist wel weer enige vorm van enthousiasme. 

Vliegend personeel

Onlangs vertelde de oprichter van datingapp The Inner Circle dat er een tijd lang zó veel stewardessen en piloten een profiel hadden, dat ze even een stop voor vliegend personeel hebben ingelast. Dit geeft al aan dat veel mensen aan ‘soort zoekt soort’ doen.

Hoe zit het met andere online daters? Gaan jullie ook voor iemand die ongeveer hetzelfde doet als? Of maakt dit je geen bal uit? Deel het hieronder, we zijn benieuwd!

En, wat vind jij? Laat je horen!