Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Tessa en Fab
Foto: Eigen foto
Verhalen achter het nieuws

Tessa heeft een gezin met
Fab Morvan van Milli Vanilli!

journaliste

Eline Doldersum

O

Op 15 juni staat Fab Morvan (50) - de overgebleven helft van Milli Vanilli - in Paradiso. Wij spraken met zijn vriendin Tessa van der Steen (38) over deze bijzondere comeback, hun relatie, haar succesvolle carrière als health coach en hun twee prachtige kindjes. 

Tessa en Fab leerden elkaar acht jaar geleden kennen in een club in Amsterdam. "We raakten aan de praat, maar omdat het heel donker was, Fab zijn dreadlocks had afgeknipt én zich voorstelde met Fabrice, had ik geen idee wie hij was."

Gezonde man

Pas tijdens hun eerste date ontdekt Tessa wie er tegenover haar zit. "Dat was wel grappig, want mijn zus was in haar jonge jaren groot fan van Milli Vanilli. Ik was nog jong, maar kan me nog wel herinneren dat ik de mannen heel cool vond dansen. Toch ben ik niet gevallen op de popartiest, maar op de charmante man die daarachter schuilgaat."

"We hadden meteen een klik. Konden uren praten over de meest diepzinnige dingen. En wat ik ook érg leuk vond bij Fab was zijn gezonde levensstijl. Hij rookt niet, drinkt niet, sport veel, mediteert en let erg op zijn voeding. Hij is veruit de meest gezonde man die ik heb ontmoet. Dat vond ik als gezondheidscoach natuurlijk geweldig!"

Health coach

"Gezond leven heeft voor mij altijd al een  grote rol gespeeld, maar sinds de start van mijn praktijk, 11 jaar geleden, is het echt míjn leven geworden. Het is mijn grote passie om mensen, binnen mijn bedrijf Your Health Coach, te begeleiden naar een gezonde levensstijl. Om successen te boeken en echt iets te kunnen betekenen voor mensen. Dat geeft mij zoveel energie."

"Het is fantastisch als een 10-jarige jongen met de ziekte van Crohn door het juiste voedingsadvies kan stoppen met zijn medicijnen. Of een vrouw die futloos, lijkbleek en met enorme wallen bij mij binnenkwam, na weken weer te zien stralen. Dat is toch fantastisch? Dat geeft mij zoveel voldoening. Dát is waar ik het voor doe."

Gezonde kinderen 

"Het is dus alleen maar heel fijn dat ik een man heb getroffen die net zoveel geeft om een gezonde levensstijl. Het was een stuk lastiger geweest als hij bijvoorbeeld elke avond een zak chips zou opentrekken. Ook omdat we samen een gezin runnen. Het is toch een bepaalde levensstijl die ik nastreef. En die wil ik ook meegeven in de opvoeding."

"Gelukkig zitten we hierin heel erg op één lijn. Het is niet zo dat we onze kinderen alle ongezonde dingen ontzeggen, maar omdat Fab en ik zo gezond leven, weten ze niet beter. Ze hebben er geen behoefte aan. Zo neemt de oudste liever een glas water dan vruchtensap en grijpt hij eerder naar een paar olijven dan een snoepje. Prima toch?"

Tessa met zoontje Sascha

Drukke mama

Hoe Tessa haar succesvolle carrière combineert met twee kleine kinderen? "Ze zeggen weleens achter iedere succesvolle vrouw staat een sterke man. Dat kan ik beamen. Zonder Fab zou ik dit allemaal nooit kunnen doen. Hij is echt mijn steun en toeverlaat. Helpt mij en is - juist doordat hij 's avonds optreedt - overdag vaak thuis voor de kinderen."

"We passen onze agenda's op elkaar aan, maar proberen ook voldoende tijd in te ruimen voor elkaar. Voor ons gezin. Vaak is dat iets heel simpels. Zo vinden we het heerlijk om op een vrije dag lekker naar het park te gaan, een balletje te trappen met onze oudste zoon en te picknicken. Gewoon samenzijn. Dat is voor ons vaak al meer dan genoeg."

Zoontje Sacha (bijna 4) en Solange (9 maanden)

Paradiso

Tessa kijkt dan ook enorm uit naar het opreden in Paradiso. "Weet je wat het is? Fab staat heel vaak op het podium, alleen is dat bijna altijd in het buitenland waardoor ik eigenlijk nooit aanwezig kan zijn. Dat kan op 15 juni natuurlijk wel. Dat vind ik erg leuk. Het is fantastisch om samen met onze vrienden te kunnen genieten van zijn optreden."

"Veel mensen hebben het over een comeback, maar eigenlijk is hij nooit gestopt met optreden. Hij staat ieder weekend op het podium. Fab is een geboren performer. Hij is helemaal in zijn element als hij op het podium staat, dus ik weet zeker dat hij een knallende show gaat neerzetten."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzondere relatie? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!