Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

OG3NE
Foto: Eigen Beeld
Verhalen achter het nieuws

'Een sexy jurkje voor Lisa
zonder dat ze een stoeipoes lijkt'

Kim Querfurth

N

Na de circusjurk van Linda Wagenmakers, de indianentooi van Joan Franka, de blote voetjes van Frizzle Sizzle en het 'hobbezakpak' van Trijntje Oosterhuis lijken glamouroutfits van O'G3NE** redelijk safe; de O'G3N-zusjes Lisa (22, r.) en de 21-jarige tweeling Amy (l.) & Shelley (m.) dragen vanavond zwarte glitteroutfits van Tycho Boeker.

De kledingontwerper staat bekend om zijn 'magische kostuums'. Hij was ook de ontwerper van de alom geprezen 'scheurjurk' die Trijntje Oosterhuis twee jaar geleden niet droeg.

Zo voordelig mogelijk

Songfestival-ontwerpstress had Tycho desondanks niet. "Geweest is geweest. Voor mij was het ontwerpen van de kleding een soort puzzel. De stukjes zijn gelukkig allemaal op hun plaats gevallen. De meiden zijn geen tieners meer, maar ook nog geen dames." 

"Mijn uitdaging was dus dat het vooral niet te tuttig mocht worden. Rust in de kleding is ook belangrijk, dus ik wilde niet te veel toeters en bellen die afleiden, ervoor zorgen dat je Lights and shadows niet meer hoort." 

Stoer, sterk, vrouwelijk

"Bovendien moesten de outfits passen bij hun karakter en de balans in de groep moet kloppen. Alle drie willen ze er natuurlijk zo voordelig mogelijk uitzien."

Het thema voor Tycho was wel duidelijk: stoer, sterk en toch vrouwelijk. "De meiden staan echt ergens voor. Ze lijken wel 1.80 meter in hun kleding terwijl ze toch echt klein van stuk zijn."

Stoeipoes

"Dus dat geeft extra uitstraling en silhouet. Een stoer broekpak voor Amy, een elegante cocktailjurk voor Shelley en een sexy jurkje voor Lisa zonder dat ze een stoeipoes lijkt."

Al met al werd het een glinsterend geheel. "Volgens mij komt de enorme kracht die de meiden uitstralen hierin naar voren. Het licht moet het straks verder doen op het podium."

Spannend kleurverloop

"De kraaltjes, pailletten en stenen zijn geborduurd op een zijden/chiffon basis en hebben bij lichtinval een spannend kleurverloop. De meiden zijn superblij en vinden hun kleding heel comfortabel. Tijdens de doorpas begonnen ze spontaan te zingen dus dan weet ik dat het wel goed zit..."

**O’ = de bloedgroep van hun moeder, G3ne = de genen die hen als zusjes met elkaar verbinden