Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Maxima / Hollandse Hoogte
Verhalen achter het nieuws

Twee violen en een trommel en een fluit...
Koningin Máxima is jarig!

Marjolein Geels

H

Hoera! Koningin Máxima is vandaag 46 jaar geworden. Het is inmiddels 18 jaar geleden dat het koningspaar elkaar leerde kennen. Josine Droogendijk (26), van ModekoninginMaxima, volgt Máxima vanaf het prille begin en weet alles over haar outfits, haar en make-up. "Waarschijnlijk heeft ze een andere visagist."

De outfit die Josine het meest is bijgebleven, is de jurk die Máxima droeg tijdens de koningsvaart, na de inhuldiging: "Deze jurk is met de hand geborduurd, heeft prachtige kralen en bij elke beweging golft de jurk mee."

 

Postzakjasje

In de beginjaren van de geboren Argentijnse koos ze vaker voor safe, aldus Josine. "Tot 2009, het jaar van het postzakjasje en de leren jurk. Vanaf dat moment kreeg ze steeds meer haar eigen stijl; vrouwelijk, elegant en vaak ook gedurfd met haar keuze voor accessoires." 

"Met haar accessoires gaat ze vaak voor maximaal, ze draagt grote hoeden en veel sieraden. Wat ik mooi aan Máxima vind, is dat ze veel flair heeft en dat zie je terug in haar consistente stijl."

Postzak jurk / HH

Opgestoken haar

Hoewel het lijkt alsof Máxima tegenwoordig het haar vaker heeft opgestoken, is dat volgens Josine niet helemaal waar: "Als je dat door de jaren heen bekijkt, valt dat best wel mee." 

"Ze heeft tegenwoordig meer officiële gelegenheden met de koning en bij die gelegenheden zien we vaak dat het haar is opgestoken. Ze draagt dan vaak hoeden en daar hoort opgestoken haar bij."

Andere visagist

Ook haar make-up is door de jaren heen veranderd. Josine: "Waarschijnlijk heeft Máxima na de inhuldiging een andere visagist gekregen. Voor die tijd had ze altijd 'appeltjes van oranje', zoals ik dat noem; haar foundation had altijd een oranje tint."

"Maar tegenwoordig gebruikt ze een andere foundation. Ook is te zien dat ze zich sindsdien zwaarder opmaakt." Wat Máxima vandaag aantrekt? Dat komen we waarschijnlijk niet te weten, want volgens de agenda van het Koninklijk Huis treedt de jarige koningin vandaag niet op bij officiële gelegenheden.

De jurk van de koningsvaart droeg Máxima ook op het huwelijk van Carl Philip en Sofia / HH