Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verhalen achter het nieuws

Marleen: Een baby en een baan
zouden samen moeten kunnen gaan

journalist

Marjolein de Jong

J

Je zou denken dat het anno 2017 niet nodig is, maar er komt een meldpunt voor vrouwen die gediscrimineerd denken te worden vanwege zwangerschap of pril moederschap en daardoor hun baan verloren. Lezeres Marleen van de Logt (35) is ervaringsdeskundige tegen wil en dank. "De rechtszaak die ik aanspande duurde vier jaar."

Marleen was aan het werk als fysiotherapeut toen zij in 2013 voor de tweede keer zwanger werd. Toen zij haar werkgever vertelde in verwachting te zijn werd haar tweede halfjaarcontract ineens niet meer verlengd en werd zij ingeruild.

Vermoeden bevestigd

"Ik voelde de bui toen al hangen bij het afgeven van het zes maanden contract. Toch besloot ik twee keer zo hard mijn best te doen in de hoop dat ik mocht blijven. Ik dacht als ik gewoon goed mijn werk doe, heb ik recht op een baan. Net als een man dat heeft."

"Mijn vermoeden werd bevestigd toen ik na dat halfjaarcontract mijn biezen mocht pakken. Terwijl ik nooit een negatieve beoordeling of klacht had gekregen, werd ik er ineens uitgebonjourd met een negatieve beoordeling. Het gaf me het gevoel minder waard te zijn dan een man."

Rechtszaak

Marleen liet het er niet bij zitten en spande een hoorzitting aan, die uiteindelijk vier jaar zou duren. "Ik vond het zo erg dat ik zomaar aan de kant gezet kon worden omdat ik een privékeuze maakte."

"Ik heb mijn vrijheid en onafhankelijkheid ingeleverd om een kindje te kunnen krijgen. En dat zou niet moeten. Een baby en een baan zouden samen moeten kunnen gaan. Het is alleen maar gebaseerd op de verwachting dat een zwangere ziek zou worden of zich minder flexibel opstelt. Het bevestigt dat vrouwen niet zouden moeten werken als ze een kinderwens hebben."

Niet alleen voor zichzelf

De hoorzitting spande zij aan voor zichzelf, maar ook voor andere vrouwen. "Ik wilde ervoor strijden dat ik een zwangerschap en een baan tegelijk kan doen. Een kind krijgen kun je niet inhalen en een baan wel."

"Dan kies je maar dat. Maar het zou niet zo moeten zijn. Het zou samen moeten gaan en dat is ook wat Nederland belooft op het gebied van mensenrechten en andere landen daarop afvalt."

Machtige positie

Ze denkt dat veel vrouwen in eenzelfde situatie het er wel bij laten zitten, omdat het hen aan de energie ontbreekt om zo’n rechtszaak aan te spannen. "Ik heb me ook weleens afgevraagd of ik het allemaal moest doen. Het heeft me vier jaar lang zoveel gekost. Ik begrijp dat heel goed dat anderen het niet doen."

Uiteindelijk stond Marleen met lege handen. "Een werkgever hoeft niet uit te leggen of te bewijzen waarom een contract niet wordt verlengd. Er hoeft alleen te worden beweerd dat je niet voldoet en daarmee is de kous af. Een machtige positie dus."

Momenteel zit Marleen - met haar inmiddels derde zoontje (4 maanden) - thuis en is haar man genoodzaakt fulltime te werken in plaats van de geambieerde vier dagen. Binnenkort gaat ze weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. "Toch wilde ik liever vechten, dan me erbij neerleggen."

Jij op VROUW.nl

Ben jij ook ergens verbolgen over? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!