Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Twan met zijn moeder
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Twan (8) beloond
voor goede daad

journalist

Marjolein de Jong

G

Gisteren plaatsten we het bijzondere verhaal over het verrichten van een goede daad. De vrouw in kwestie kocht namelijk kleding voor iemands dochter, terwijl zij haar niet kende. Het deed lezeres Belinda denken aan een bijzonder voorval met haar zoon.

Belinda: "Mijn moeder heeft me opgevoed met de boodschap dat je andere mensen moet helpen waar kan. Mijn zoon, Twan (8), weet dus niet beter dat ik geld geef aan collectanten, daklozen en straatmuzikanten."

Geld uit spaarpot

"Op Koningsdag vroeg hij waarom ik dat altijd deed, waarop ik het principe van 'Wie goed doet, goed ontmoet' uitlegde. Toen er niet veel later een collectante van het Longfonds aan de deur kwam, gaf hij geld uit zijn spaarpot. Hij wilde namelijk ook 'goed doen'."

"Twan is een gevoelig kind dat alles opneemt. Hij voelt altijd alles heel goed aan en is hierdoor soms overprikkeld. Hij had gelezen dat hij rustig zou kunnen worden van een fidget spinner. Dus gingen wij naar de speelgoedwinkel."

Moeilijk gesprek

Onderweg in de auto hadden de twee een moeilijk gesprek over dat er dingen zullen veranderen voor Twan. "Ik had hem net verteld dat ik ga stoppen met mijn bedrijf en voor een baas ga werken, waardoor ik niet meer altijd thuis kan zijn. Hij was helemaal ontdaan."

"Onthutst liep hij de winkel in om erachter te komen dat de fidget spinner ook nog eens uitverkocht was. Het was de druppel die de emmer deed overlopen en Twan barstte in huilen uit." 

Caissière

"Hij legde de caissière geëmotioneerd uit dat zijn mama niet meer thuis zou zijn en dat hij zich zorgen maakte. En dat hij de fidget spinner kon gebruiken zodat hij rustig kon worden als hij daarover nadacht."

"Een beetje timide liep hij weg en ik beloofde hem dat we online gingen kijken. Maar net toen we buiten stonden kwam de caissière achter ons aan."

"Er had blijkbaar een man staan meeluisteren naar zijn verhaal, want zij zei: 'Die meneer had er één voor zijn dochter, maar hoorde jouw verhaal en nu jij mag hem hebben!' Twan keek mij met verbaasde ogen aan en zei: 'Mama, het is echt waar!' Zo zie je maar, wie goed doet, goed ontmoet!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook eens een mooi gebaar (mee)gemaakt? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!