Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Reflexx Reportages.
Foto: Reflexx Reportages.
Verhalen achter het nieuws

Ja ik wil ...
nog een keer!

journaliste

Eline Doldersum

B

Bobbi Eden en haar man Mark stappen eind dit jaar opnieuw in het huwelijksbootje om elkaar, net als in 2009, eeuwige trouw te beloven. VROUW-lezeres Astrid Blauw (49) deed precies hetzelfde. Na tien jaar huwelijk gaf ze haar grote liefde Vincent weer het jawoord.

In 2004 stapt Astrid voor het eerst in het huwelijksbootje met haar Vincent. Als hun 10-jarige jubileum aanbreekt, besluiten ze deze liefdevolle dag nog een keer dunnetjes over te doen. Althans, dat was de bedoeling. "Het idee was dat we een klein feestje zouden geven waarop we onze trouwgeloften zouden vernieuwen, maar uiteindelijk is het gewoon een complete bruiloft geworden", lacht Astrid.

Droomjurk

Een bruiloft met alles erop en eraan. Van bruidstaart, trouwceremonie tot prachtige jurk. "Ik wilde een mooie avondjurk kopen voor ons feest, maar voordat ik het in de gaten had stond ik al bruidsjurken te passen met mijn moeder en zus. Op het moment dat ik een exemplaar aangereikt kreeg, in de spiegel kreeg en de tranen in mijn ogen sprongen, wist ik: dit is het. Dit is dé jurk.

Net als de eerste keer had Vincent geen idee hoe ik eruit zou zien. Gek genoeg was ik ook heel zenuwachtig om hem weer te zien op onze grote dag. Ondanks dat we al zeventien jaar samenzijn én het al een keer hebben meegemaakt, kreeg ik opnieuw kriebels in mijn buik toen ik hem in een prachtig pak tevoorschijn zag komen. Dat was voor ons allebei zo'n bijzonder, liefdevol moment."

Astrid en Vincent in 2004

Liefdevolle dag

"Die zenuwen hebben mij wel een beetje overvallen. Ik had niet verwacht dat ik het zo spannend zou vinden om opnieuw in het huwelijksbootje te stappen, maar toch beleef je zo'n dag heel anders dan de eerste keer. Veel bewuster. De eerste keer gaat er onbewust veel langs je heen. Dat maakt het extra leuk om zo'n liefdevolle dag nog een keertje te herbeleven samen.

Het meest bijzondere van de hele dag vond ik toch wel onze trouwceremonie. Vincent en ik houden onwijs veel van elkaar, maar het is toch heel speciaal om dat op zo'n dag opnieuw naar elkaar uit te spreken. Om er bij stil te staan dat het eigenlijk wel heel bijzonder is dat wij, in een tijd waarin veel relaties vroegtijdig stranden, nog steeds zó gek op elkaar zijn. Dat is toch al een feestje waard?"

Astrid en Vincent in 2014

Opnieuw trouwen

Een akte tekenen hoefden de tortelduifjes niet meer, maar om het tóch enigszins officieel te maken, schoven ze wel een nieuwe ring bij elkaar om de vinger. "Vincent heeft zijn oude trouwring ingewisseld voor een nieuwe, stoerdere variant. Ik heb mijn eerste ring gehouden, maar op onze trouwdag nog wel een tweede gekregen, gemaakt van de oude trouwring van Vincent. Heel mooi."

Al met al kijkt Astrid met een warm gevoel terug op haar tweede huwelijksdag. "Aan mijn relatie met Vincent heeft het niets veranderd. We houden nog net zoveel van elkaar als voorheen, alleen het is wel een mooie toevoeging geweest aan ons huwelijk. Het versterkt de band. Ik zou het dan ook iedereen aanraden om nog eens met je geliefde te trouwen."

Astrid en Vincent in 2014

Trouw beloven

"Het hoeft écht niet veel geld te kosten. Natuurlijk kun je uitpakken met een groots trouwfeest, maar je kunt elkaar ook heel intiem opnieuw het jawoord geven. Samen, met z'n tweeën. Dát is uiteindelijk toch waar het om draait. Of ik het nog een derde keer zal doen? Zeg nooit, nooit. Misschien sta ik tijdens ons 25-jarig jubileum wel weer in een trouwjurk voor het altaar. Wie weet!"

JIJ OP VROUW.NL

Ben je zelf ook opnieuw in het huwelijksbootje gestapt en schuilt er een bijzonder verhaal achter die dag?

Laat dan hier je verhaal achter!

Beeld: Reflexx Reportages.