Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw met mobiel in bad
Foto: Hollandse Hoogte
Verhalen achter het nieuws

De liefde aan het lot overlaten?
Doe mij maar een datingapp!

Yara Mens

D

Datingapps zijn populair. Singles swipen er lustig op los, maar toegeven dat hun telefoon volstaat met Happn, Tinder en Badoo lijkt nog lastig. "Soms swipe ik even op de wc maar ik doe er niks serieus mee, hoor!" 

Onzin natuurlijk, want tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die de liefde aan het lot overlaten. De datingappsuccessen doen oren sollen (want dan willen we er ineens wel over praten) en de eerste generatie tinderbaby’s viert al bijna haar eerste lustrum.

Buurjongen

Bij Julia (25) was het gelijk raak: "Op Happn kun je zien hoe vaak je pad met iemand is gekruist. Al snel zag ik een knappe man waar ik wel héél vaak langs was gelopen. Ik gaf hem een like, we hadden een match en begonnen met kletsen."

"Bleek hij mijn buurjongen te zijn! Niet gek dus dat we zo vaak langs elkaar waren gelopen, haha. We daten nu nog steeds, en Happn heb ik daarna nooit meer aangezet."

Dezelfde straat

Ook Stella (22) vond haar partner dichterbij dan ze zocht: "We woonden al jaren in dezelfde straat maar ik had hem nog nooit gezien. Als eerste date ging ik bij hem ontbijten met pannenkoeken."

"Liep ik daar in mijn pyjama door de straat, want dat was de 'dresscode' van ons afspraakje. Een beetje ongemakkelijk, maar het was wél weer eens wat anders dan 'een drankje doen'."

Meer dan honderd dates

Stefan (31) had wat meer moeite met het vinden van zijn ideale match. "Ik heb wel meer dan honderd dates via apps gehad. Soms zei ik voor de grap wel eens tegen vrienden dat ik Tinder nu 'echt had uitgespeeld'."

"Ik had het eigenlijk opgegeven tot ik via Happn een leuke vrouw ontmoette. Na al die dates wist ik dan ook gelijk dat ik haar niet moest laten gaan. Inmiddels zijn we nu al een halfjaar samen."

Een oude bekende

Ook Rosalinde (23) was al een aantal dates verder, voor ze haar match vond. "Ik zat al een tijd op elke mogelijke datingapp die er maar bestaat. Niet omdat ik wanhopig op zoek was, maar vooral omdat het veel leuke dates opleverde."

"Toch werd het nooit écht iets, tot ik ineens een oude bekende tegenkwam. Een jongen met wie ik een tijd geleden had gedate, maar met wie het op niks was uitgelopen doordat ik ging reizen. We kwamen online weer met elkaar in contact en zijn nu bijna een jaar verder!"

Klik

Fleur vond de liefde via haar leven ook online, maar niet via een datingapp. "Ik zat veel op Tumblr, een soort foto-achtig blog waar je dingen kunt posten, liken en rebloggen. Daar ontmoette ik de Spaanse Carlota."

"We gingen berichten uitwisselen, daarna facetimen en uiteindelijk vloog ik naar Londen waar zij toen woonde. Ontzettend spannend om elkaar voor het eerst te ontmoeten. Gelukkig was de klik er niet alleen online, maar ook in real life. Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder en woont ze bij mij in Nederland." 

Trouwen

Chris (58) gaat binnenkort trouwen. Ook hij vond zijn verloofde via een dating app. "Ik had me er nooit echt in verdiept, maar kon me niet voorstellen dat ik ooit 'online' een vrouw zou vinden. Toen ik na 25 jaar ineens alleen was, besloot ik het toch maar eens te proberen en vroeg aan mijn dochter wat sites en apps; er ging een wereld voor me open!"

"Ik vond al snel een leuke vrouw, maar vond chatten maar niks. We wisselden mailadressen uit en schreven elkaar de eerste twee maanden dagelijks. Voordat ik haar überhaupt ooit had gezien was ik al verliefd op haar mails."

Avontuur

Misschien loopt niet elke date uit op een serieuze relatie, maar het zorgt wél vaak voor leuke avonturen of grappige verhalen. Zo weet Ilse nog goed die ene man met wie ze wel een hele bijzondere tweede date had.

"Hij had al een keer gevraagd wat mijn lievelingsstad was. Tijdens de tweede date stond hij ineens met zijn auto voor de deur. Of ik mijn koffer al klaar had, want we gingen we een weekendje naar Parijs! Ik vond het uiteindelijk allemaal een beetje too much, en het liep dan ook op niks uit. Al blijft het een mooi verhaal!"

Christina had ook iets bizars. "Ik herkende mezelf op een van de profielfoto's die voorbij kwam. De foto was op een festival gemaakt en ik stond toevallig naast de man in kwestie. 'Wie is die mooie vrouw naast je op de foto?' was mijn openingszin. Het duurde even voordat die het doorhad, haha. Helaas was het geen match; na een dat scheidden onze wegen weer."

Tips

Nog niet echt bekend met alle datingapps? VROUW zet er een paar voor je op een rijtje:

- Tinder: Door naar links of rechts te swipen kies je wie je aantrekkelijk vindt. Als het een 'match' is kun je chatten.

- Happn: Werkt bijna volgens hetzelfde principe als Tinder. Anders aan Happn is dat iemands foto pas verschijnt als je het pad van diegene hebt gekruist. Bovendien kun je ook zien hoe vaak je elkaar al bent tegengekomen. 

- The Inner Circle: Voor deze app moet je profiel eerst worden goedgekeurd. Tot deze community worden namelijk alleen maar hoogopgeleide, ambitieuze mensen toegelaten.

- Lovoo: Internationale app waarin vooral wordt gekeken of je dezelfde interesses deelt.

- Luxy: Gericht op miljonair of mensen met een hoger dan gemiddeld inkomen.

- Ashley Madison: De slogan hiervan luidt: "Het leven is kort, begin een affaire."

- Badoo: Met deze app kun je nieuwe mensen ontmoeten die je bent tegengekomen, maar heb je geen 'uiterlijke' match nodig om te kunnen chatten.

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook op een bijzondere manier jouw vriend(in) ontmoet? En wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier!