Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Brent (met het petje) en zijn familie
Foto: Eigen foto
Verhalen achter het nieuws

Brent (8) wordt niet meer beter
maar heeft heus nog wel wat te wensen...

journaliste

Eline Doldersum

S

Soms lees je een verhaal dat je diep raakt. Het verhaal van Brent (8) op Facebook is er zo één. Hij lijdt al vier jaar aan neuroblastoom kanker en hoorde recent dat hij hoogstwaarschijnlijk niet meer beter wordt. En dat maakt van zijn negende verjaardag deze maand wellicht zijn laatste. Moeder Chantal (34): "We gaan er een onvergetelijke dag van maken."

Chantal: "We nodigen al onze dierbaren uit en maken er samen een onvergetelijke dag van. We willen Brents leven nog één keer groots vieren. Júist omdat we nu weten dat dit waarschijnlijk zijn laatste verjaardag is."

5 Maanden Amerika

Brent onderging vele kuren en zware behandelingen en vertrok met zijn ouders zelfs vijf maanden naar Amerika voor een speciale immunotherapie. Met groot succes: de kanker 'verdween'. Het geluk van het Gelderse gezin kon niet op. Brent leeft! Langzaam pakten ze de draad van het normale leven weer op.

Anderhalf jaar geleden sloeg het noodlot opnieuw toe: de neuroblastoom was terug. Opnieuw ging het gezin de medische mallemolen in. Aangezien chemotherapie niet aansloeg, kreeg Brent een nieuwe vorm van therapie aangeboden: de zogenoemde Beacon-therapie. Tot grote opluchting leek die wel aan te slaan. Opnieuw gloorde hoop op herstel.

Onvoorstelbaar

Hoop die begin deze week in rook opging; ondanks het goede vooruitzicht kreeg het gezin te horen dat Brent niet meer zal genezen. "Het nieuws sloeg in als een bom. We waren er helemaal kapot van. Ons gezin vormt al jaren zo'n goed team, het besef dat we nu alles samen voor het laatst doen, doet zoveel verdriet. Onvoorstelbaar dat het gebeurt."

Ondanks het enorme verdriet besloten Chantal en haar man niet bij de pakken neer te zitten. "We dachten, we kunnen nu twee dingen doen: of we laten ons vallen en verdrinken in ons verdriet óf we blijven staan en maken er samen met onze andere twee kinderen Lukas-Jan (10) en Ninthe (7) nog een hele mooie tijd van. We besloten voor dat laatste te gaan. Tijd om verdrietig te zijn hebben we straks nog genoeg, we willen nu nog genieten van onze tijd samen."

Glimlach van een kind

Samen met Brent maakte Chantal een bucketlist. Naast het knuffelen met husky's heeft hij nóg grote wens: kaarten ontvangen. "Brent is door de zware behandelingen vrijwel altijd moe. Hij vindt het heel fijn om dan met een stapel kaarten, die mensen speciaal voor hem op de post hebben gedaan, op de bank te kruipen. Hij leest ze ook allemaal heel aandachtig. Het is voor hem een welkome afleiding."

"Zaterdag stond de postbode aan de ene kant van de brievenbus en Brent aan de andere kant. De kaarten bleven maar stromen. Zijn zusje moest op een gegeven moment écht bijspringen. Brent vond het fantastisch, lag helemaal dubbel van het lachen. Dát zijn momenten die we koesteren."

Kaarten met Husky's, Pokémon en katten

Op de vraag welke kaarten Brent het liefst zou ontvangen hoeft hij niet lang na te denken. "Husky's vind ik héél erg leuk. Net als kaarten van Pokémon, maar ook katten zijn leuk om naar te kijken." Chantal: "Die glimlach, die al die kaarten opleveren, is voor ons onbetaalbaar."

Wil jij ook een kaart sturen? Dat kan naar:

Brent Greven
Fazantlaan 17
6951 JJ Dieren

Knalfeest

Hoe de toekomst eruit ziet, durft Chantal nog niet te zeggen. "We leven al vier jaar tussen hoop en vrees, Hoewel de prognose heel slecht is, blijven we hopen op een wonder. Wat moet je anders? We leven met de dag, proberen zoveel mogelijk te genieten en kijken op dit moment vooral uit naar het knalfeest van Brent. Daar gaan we met z'n allen een prachtige dag van maken. Eén om nooit meer te vergeten."