Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eigen beeld
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Dubbel feest: Tweelingzusjes
op dezelfde dag uitgerekend

journaliste

Eline Doldersum

P

Presentatrice Tess Milne en haar tweelingzus Lisa verwachten allebei hun eerste kindje. Dat het heel bijzonder is om de zwangerschap met je tweelingzus te delen, weten Kelly (30) en Kathy (30) ook heel goed. Sterker nog: de dertigers zijn ook nog eens op dezelfde dag uitgerekend! "Onze eigen moeder overleed vijf maanden na onze geboorte aan kanker."

De tweeling is inmiddels al ruim over de helft van de zwangerschap. "Het moment waarop Kathy vertelde dat ze in verwachting was, zal ik nooit meer vergeten. Het was de dag voor onze verjaardag en Kathy stond ineens met een cadeau bij mij op de stoep." 

Peettante

"Het was een babyboekje waarin stond geschreven: 'Wil jij de peettante van mijn kindje worden?' Ik kon mijn ogen niet geloven. Was zo intens blij voor haar. Eindelijk zou haar droom werkelijkheid worden!"

"Nog geen dag later besloot ook Kelly een zwangerschapstest te doen. Toen ook deze positief was, kon het geluk van de zusjes niet op. "We hebben staan springen van blijdschap. Het is zó speciaal om deze bijzondere ervaring met je zus te delen."

Kanker

"Het moederschap was voor ons allebei altijd al een grote droom. Helemaal omdat wij zonder moeder zijn opgegroeid. Zij overleed vijf maanden na onze geboorte aan kanker. We zijn lange tijd alleen geweest met onze vader, broer en zus, maar inmiddels is mijn vader alweer twintig jaar gelukkig met een andere vrouw."

Kelly, al moeder van een zoon van 4, wilde wachten met een tweede kindje totdat ook haar zus in verwachting zou zijn. "Kathy kreeg meerdere miskramen. Dat was zo’n verdrietige periode."

Kelly

Tweede poging

"Ik leefde intens met haar mee en kon het daardoor niet over mijn hart verkrijgen om een tweede poging te wagen. Kathy daarentegen dacht daar heel anders over. Zij vond dat ik ervoor moest gaan."

"We zijn altijd al heel close geweest. Misschien ook wel omdat we allebei geen moeder gekend hebben. We delen alles met elkaar. Kathy is de eerste die ik bel als ik ergens mee zit en andersom. En net als veel tweelingen voelen we elkaar ook feilloos aan."

Weeën

"Als Kathy bijvoorbeeld niet lekker in haar vel zit, voel ik mij ook niet goed. Dus ik ben benieuwd hoe dat tijdens de bevalling zal gaan; of we misschien de weeën bij elkaar zullen opwekken."

De Limburgse zusjes zijn inmiddels 28 weken zwanger: "Het is fantastisch om zoveel met elkaar kunnen delen. We hebben dagelijks contact en zien elkaar minimaal een keer in de week."

Kathy

Eerste schopje

"Dan klagen we over zwangerschapskwalen, fantaseren we over babynamen en wisselen we bijzondere momenten uit zoals bijvoorbeeld een eerste schopje. Dat is zo speciaal. Daarnaast staat er ook nog een zwangerschapsshoot op de planning om onze zwangerschap voor te vereeuwigen."

De zusjes zijn echter niet alleen samen zwanger, maar ook op dezelfde dag uitgerekend. "Echt bizar! We gaan precies gelijk op. Enerzijds zou ik het heel jammer vinden als we inderdaad op dezelfde dag bevallen, omdat we er dan niet voor elkaar kunnen zijn." 

Buik verven

"Anderzijds zou ik het wel heel mooi vinden als onze kinderen wél op dezelfde dag geboren worden. Júist omdat het allemaal zo bijzonder is. Dat zou wel een kroon op onze zwangerschap zijn."

Vóór het grote moment daar is willen ze nog wel een aantal dingen samen doen. "We willen heel graag samen op zwangerschapsyoga en daarnaast kijken we enorm uit naar het zwangerschapsverlof."

"Dan gaan we lekker samen keuvelen, onze buik laten verven, babyspullen kopen en aftellen tot de geboorte van onze baby’s. We genieten volop en kunnen niet wachten om elkaars kindjes te ontmoeten want dát is natuurlijk het ultieme hoogtepunt..."

Jij op VROUW.nl

Was jij ook zwanger met je (tweeling)zus? Of heb je een ander bijzonder verhaal dat je met ons wil delen?

Dan kan dat hier!