Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Jongetje op feestje
Foto: Hollandse Hoogte
Verhalen achter het nieuws

Ellen: Er kwam niemand
op het partijtje van mijn zoon

journaliste

Daphne van Rossum

W

We schreven op VROUW.nl een artikel over al te uitbundige kinderfeestjes. Daarop reageerde Ellen (35)*: "Mijn zoon heeft nog nooit een kinderfeestje gehad. Ik heb het geprobeerd, maar omdat hij zo gepest werd, wilde geen enkele ouder dat hun kind naar het feestje kwam. Zoon was zo teleurgesteld, dat ik het niet meer heb geprobeerd."

Ze vertelt hoe het zover kon komen: "Het begon toen we in een dorpje kwamen wonen. Nog voor de geboorte van mijn zoon werd ik met de nek aangekeken. Het is nogal een kerkelijk dorp, maar van het woord naastenliefde hadden ze geen kaas gegeten." 

Vader buiten beeld

"Mijn ouders waren import en ik vond als kind weinig aansluiting. Ik zat altijd alleen in de kerkbank, niemand wilde ooit naast mij zitten. Toen ik 21 was en zwanger raakte ging ik weer bij mijn ouders in het dorp wonen. Toen werd ik helemaal met de nek aangekeken omdat ik een alleenstaande moeder was en de vader buiten beeld was."

"Omdat mijn zoon op de kleuterschool nog wel wat kinderen had waarmee hij speelde, leek het me leuk om een feestje te geven toen hij naar de basisschool ging. Ik had toen alleen nog niet echt door hoe erg hij al werd gepest, want er kwam helemaal geen kind naar het feestje."

De blik in zijn ogen

"Alleen zijn opa en oma en tantes en ooms. Dat heeft mij toen heel erg pijn gedaan. Ik zie nog de blik in zijn ogen, dat verdrietige bekkie. Zo gekwetst! Dat zal ik niet licht vergeten. Ik heb daar wel wat traantjes om gelaten."

"Het lag niet aan hem, maar hij betrok het wel op zichzelf. Mijn zoon was naderhand heel stil. Later bleek dat hij het ook heel vervelend voor mij vond, omdat ik al dat lekkers in huis had gehaald."

PTSS

"Het pesten van mijn zoon is met de jaren toegenomen; zijn fiets werd gepikt en teruggevonden op een onmogelijke plek, hij werd in de sloot geduwd of zijn boodschappengeld werd gestolen. Hij durfde op een gegeven moment niet meer naar buiten."

"Hij werd heel kwetsbaar, vertrouwde niemand meer. Hij is kapot gemaakt door andere kinderen. Uiteindelijk heeft hij er zo onder geleden dat hij een soort PTSS (posttraumatische stressstoornis, red.) heeft ontwikkeld. Ik herkende dat. Ik ben ook jaren gepest en draag daar nu nog de fysieke en psychische gevolgen van."

Van school gepest

"Zelfs een andere school hielp niet bij hem. Hij is drie keer van school gepest, ook van speciaal onderwijs. Het doet nog steeds heel erg zeer. We zijn verhuisd naar de stad en mijn zoon heeft nu voor het eerst een goede vriend."

"Het zijn net broertjes die twee, ze delen alles. Wel knap met zijn achtergrond, dat het nog lukt om een vriendschap aan te knopen. Je zou toch alle vertrouwen verliezen in de mensheid als je zo wordt behandeld." 

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een verhaal dat je wilt delen? 
Dan kan dat hier!

*Ivm privacyredenen wilde Ellen dit verhaal niet onder haar eigen naam vertellen.