Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eigen beeld
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Pfff... Dankzij de politie
was Fergie's man bij de bevalling!

journaliste

Eline Doldersum

H

Het had niet veel gescheeld of de Brabantse Harm Vermaat (30) had de geboorte van zijn zoon gemist. De kersverse vader werd een paar weken geleden landelijk nieuws nadat hij door de politie uit zijn bed werd getrommeld voor de geboorte van zijn zoon. Hoe kijkt zijn vrouw Fergie Vermaat (29) terug op dit moment? 

"Inmiddels kunnen we er samen hard om lachen, maar op het moment zelf vond ik het allemaal toch wel heel spannend. Ik zou die nacht doorbrengen in het ziekenhuis om onder medicatie een goede nachtrust te hebben."

50 Keer gebeld

"Harm was nog maar net vertrokken om ook een paar uur te slapen toen mijn vliezen braken. Het ging meteen heel snel. Ik denk dat ik Harm misschien wel 50 keer heb gebeld, maar toen ik na een uur bellen nog geen gehoor kreeg, was ik toch wel bang dat hij de bevalling van onze eerste kindje zou mislopen."

Fergie probeert tussen de weeën door een oplossing te bedenken, maar uiteindelijk is het de verpleegkundige die oppert om de politie te bellen. "Het schijnt dat ze dat weleens vaker doen", lacht Fergie.

Ladder

"Al was ik er, ondanks de politie-inzet, niet gerust op dat Harm op tijd aan mijn ziekenhuisbed zou verschijnen. Ik weet hoe vast hij kan slapen en als hij al niet wakker wordt van een telefoon naast zijn oor, wie zegt dat hij dan wel ontwaakt door de politie die op onze voordeur staat te trommelen?"

Iets wat Fergie goed had aangevoeld, want ook de politie krijgt de vader in spé maar moeilijk uit zijn diepe slaap. Pas als ze met een ladder zijn slaapkamerraam weten te bereiken, opent hij zijn ogen.

Shirt achterstevoren

"Hij schrok enorm, helemaal omdat hij ze iets hoorde roepen over 'bevallen'. Hij was in de veronderstelling dat hij de bevalling al had gemist. Met zijn shirt achterstevoren en zijn broek nog half op de enkels vertrok hij direct naar het ziekenhuis, waar hij gelukkig nog ruim op tijd was voor de geboorte van onze zoon."

Na de geboorte van hun zoon is het Brabantse stel hét gesprek van de dag. "We werden gebeld door de radio, tv en krant, maar ook in de stad had iedereen ons verhaal gehoord. Zelfs de kraamverzorgster vertelde lachend dat ze onze Riley al had gezien voordat ze bij ons thuis was geweest; hij had paginagroot in de krant gestaan.

Opgelucht

Dat zijn wel grappige dingen. Als was ik stiekem ook wel opgelucht toen de storm weer een beetje ging liggen. Al die aandacht is best wel overweldigend als je net bent bevallen."

Nu, vier weken later, kijken de ouders vooral met een enorme glimlach terug. "Mensen die ons kennen verbaast het niets. Het is echt iets wat alleen ons kan overkomen. We hebben er samen nog vaak om gelachen."

Heerlijk ventje

"Het is natuurlijk ook hilarisch dat je man door de politie uit zijn bed wordt getrommeld om de geboorte van zijn zoon niet te missen. Zoiets vergeet je nooit meer. Ik weet zeker dat Riley dit verhaal dan waarschijnlijk ook nog wel tot zijn 18e verjaardag zal horen."

De kleine man maakt het, ondanks alle tumult rondom zijn geboorte, erg goed. "Het is een heerlijk ventje. Hij groeit, eet en slaap heel goed. We zijn enorm trots", vertelt Fergie opgetogen. En de politie? "Die hebben we uiteraard beschuit met muisjes gebracht, want zonder hen was Harm misschien wel te laat geweest…"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder (bevallings)verhaal dat je met ons wil delen?

Vertel het dan hier!

Van de partners van VROUW