Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Eigen beeld
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Laura slikte de pil en kreeg...
3 kinderen!

journaliste

Eline Doldersum

Z

Zwanger raken terwijl je de pil slikt? Het overkwam Laura Grothe (28). Zij beviel eind vorig jaar van een tweeling. "Ik kon het niet geloven."

Als de menstruatie bij Laura plotseling uitblijft, gaan bij haar niet meteen alle alarmbellen rinkelen. "Ik lijd aan de hormonale aandoening PCOS (polycysteus ovarium syndroom, red.) waardoor mijn cyclus zeer onregelmatig is." 

Ook samen nog een kindje

"Eigenlijk pas toen de misselijkheid  toenam en er na een week nog steeds geen menstruatie was, besloot ik voor de zekerheid toch maar een zwangerschapstest te doen. Die was positief."

"Mijn vriend en ik hadden het al wel vaker over een baby'tje gehad. We hebben allebei al een dochter uit een vorige relatie, maar het leek ons heel mooi om ook samen nog een kindje op de wereld te zetten. We waren er alleen nog niet actief mee bezig. Dit bijzondere nieuws kwam voor ons dan ook als een verrassing, maar wel als een hele blijde verrassing."

Laura en haar dochtertje Faith

Twee hartjes

De verrassing voor de familie Grothe, wordt alleen maar groter als ze een eerste echo laten maken. "Ik zag niet één, maar twee kleine hartjes kloppen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik denk dat ik de verloskundige wel tien keer heb gevraagd of het er echt twee waren. We waren helemaal overdonderd. Pas een dag later drong het tot ons door."

Als het blijde babynieuws is geland, zijn de ouders in spé dolblij met de komst van de tweeling. "Het blijft bijzonder, helemaal als je weet dat ik door PCOS moeilijk zwanger kan raken en ook nog eens aan de pil was. Al is het niet de eerste keer want ook mijn oudste dochter (6) is ondanks het gebruik van de pil geboren."

Tweeling Faith en Bradley

Samengesteld gezin

Een verklaring heeft de huisarts van Laura er niet voor. "Anticonceptie is nooit 100% veilig. Er is altijd een kleine kans dat je tóch zwanger raakt." Laura overweegt nu om over te stappen op een andere vorm van anticonceptie.

"We zijn dolblij met de komst van de tweeling, maar met vier kinderen is ons samengestelde gezin wel echt compleet. Ik ga me daarom binnenkort eerst maar eens laten voorlichten over de mogelijkheden die in mijn geval misschien iets veiliger zijn", lacht Laura.

Hoe dan ook is ze dolblij met Faith en Bradley van inmiddels 9 maanden. "Juist omdat het door PCOS lastiger om kinderen te krijgen, zijn we alleen maar heel dankbaar dat deze twee kleintjes ons leven hebben verrijkt. Ze zijn een onverwacht mooi cadeau!"

JIJ op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal dat je met ons wil delen?

Dan kan dat hier!

Van de partners van VROUW