Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verhalen achter het nieuws

Al jaren op vriendinnenweekend:
Dit blijven we doen

Anouk van der Post

A

Afgelopen donderdag vroegen we naar jullie vriendinnenweekend. Op RTL Nieuws hadden Niek en Pieter eerder die dag lopen opscheppen over hun mannenweekend. Vrouwen zouden hun activiteiten, touwtrekken en heel veel bier drinken, absoluut niet leuk vinden. Daar dachten jullie duidelijk anders over. Zo gaan Lieke (26) en haar vriendinnen er jaarlijks op uit om elkaar met pijl en boog 'af te schieten' en te survivallen boven de koeien.

Lieke 'de Paparazzi'

Lieke, die door haar vriendinnen ‘de paparazzi’ wordt genoemd, heeft een groep van tien meiden waarmee ze al van kleins af aan is bevriend: "We wonen allemaal in hetzelfde dorp en daar is maar één basisschool. We begonnen met spelen bij elkaar, daarna kampeerden we in de achtertuin en toen we ouder waren, gingen we met elkaar op vakantie. Eerst naar de Appelhof en vervolgens wat verder, naar Chersonissos of Albufeira. Toen is ook het idee ontstaan om ieder jaar een weekendje weg te organiseren."

Negen jaar

Inmiddels gaan de meiden al negen jaar in de derde week van september de hort op. Waar ze dan heengaan? "Dat verschilt", vertelt Lieke. "Ieder jaar organiseren drie meiden het weekendje weg en zij beslissen waar we naartoe gaan. Dat blijft vaak een verrassing tot op de dag zelf. We zijn zelfs een keer door middel van een speurtocht naar onze bestemming geleid. De ene groep moest dan een kaart ophalen bij de McDonald's en de andere bij de Burger King. Door het uitvoeren van opdrachten kwamen we steeds dichter bij onze eindbestemming."

En op die eindbestemming zitten de meiden niet stil. Ze beginnen rustig met een hapje eten, maar ’s avonds worden alle spelletjes uit de kast gehaald. "Er zitten de nodige fanatiekelingen in onze groep en natuurlijk wil je winnen, dus er komt zeker wat competitie bij kijken. Maar daarna kunnen we allemaal weer door één deur. Bovendien komen er dan ook weer de nodige gespreksonderwerpen op tafel, zodat je weer echt van die vriendinnenmomenten hebt. Die zijn heel waardevol."

Survivallen boven de koeien

Ook voor de dag erna worden de gekste activiteiten verzonnen, die zomaar in de categorie 'mannendingen' kunnen vallen. "We zijn een keer wezen boerensurvivallen. In overalls met een zakdoek op ons hoofd klommen we boven de varkens. Lekker als die daaronder gewoon hun behoefte doen. Dan moet je echt niet naar beneden vallen. Verder hebben we ook weleens Archery Attack gespeeld. Dat is een soort paintballen, alleen dan met pijl en boog."

’s Avonds gaan de meiden op stap en vloeit de alcohol iets rijkelijker dan de rest van het weekend. "Sommige meiden klimmen zelfs achter de bar om lekker bier te tappen. ’s Avonds moeten we wel extra opletten, zeker als we op een vakantiepark zitten, dat we niet iedereen wakker maken. Maar dat soort momenten zijn wel fantastisch, dan hebben we weer een goede avond gehad."

Close

Lieke en haar meidengroep zijn van plan om hun jaarlijkse traditie nog lang voort te zetten. "Juist nu er kinderen in het spel zijn, vinden we het extra belangrijk dat we elkaar blijven opzoeken, maar we zijn zo close met elkaar dat ik verwacht dat dat ook blijft gebeuren. Binnenkort ga ik ook verhuizen uit het dorp, waardoor ik bijna een half uur van hen vandaan woon, maar ik durf die stap juist te maken omdat ik weet dat ze toch wel langskomen. Met zoveel van die lieve meiden om me heen, moet dat helemaal goed komen."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal en wil je dat met ons delen? Dat kan!

Stuur hier jouw verhaal in