Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Tanja
Foto: Eigen foto
Verhalen achter het nieuws

Zo laf! De sieraden van
wijlen Tanja’s moeder werden gestolen...

Dimphy van Miltenburg

V

Vooral in december slaan inbrekers hun slag. In Tanja’s geval is de inbraak wel heel erg wrang. "De inbrekers hebben de sieraden van mijn moeder, die drie maanden geleden aan kanker overleed, meegenomen plus een laptop en telefoons met dierbare foto’s."

Tanja: "Mijn vader ging er afgelopen week even een paar dagen tussenuit met vrienden. Toen hij dinsdag thuiskwam, bleek er te zijn ingebroken. Alle laatjes waren uit de kasten getrokken. Op bed lag de doos met overgebleven rouwkaarten van mijn moeder." 

Sieraden

"Beneden stond een foto van haar met een lichtje dat altijd brandt…De inbrekers moeten hebben geweten dat ze onlangs is overleden, de datum staat ook op de rouwkaarten. Dat vind ik misschien wel het ergste: het is zo onwijs bot dat ze de sieraden en de apparatuur hebben meegenomen terwijl ze dit wisten. Je hebt dan echt geen gevoel.

Mijn vader vindt het voor mij en mijn zus het ergst dat de sieraden weg zijn. We zouden de sieraden nog gaan verdelen, maar daar was hij nog niet aan toe. Ik had gelukkig al wel een zilveren ketting van mijn moeder en mijn zus ook."

De moeder van Tanja. / Privébeeld

Trouwring

"Maar hele dierbare sieraden zijn weg. Het ergste vind ik dat haar trouwring is meegenomen en de armband met bedeltjes van haar drie kleinkinderen. En ook de gouden ketting die ze altijd omhad met de letter C is er niet meer."

In haar wanhoop, verdriet en woede deed Tanja op Facebook een oproep: 'Zou de persoon die zo stoer is geweest om mijn vaders huis leeg te roven ook zo stoer willen zijn om de foto's van de laptop en mijn moeders iPhone op een sticky te zetten en op te sturen naar de politie?'

Datum en naam

Ook vroeg ze om op te letten of ze de foto’s en sieraden ergens tegenkwamen. "Ik heb geen idee of het helpt, maar ik was zó boos. Ik heb een sprankje hoop dat de trouwring terechtkomt. Want daar staat een datum in en de naam van mijn vader: Johan. Hij heeft dit er destijds zelf ingegraveerd, omdat hij toen bij een juwelier werkte."

De foto’s die op de laptop en oude telefoons van haar moeder staan, hoopt Tanja nog terug te kunnen vinden in de iCloud. "Maar er moet zoveel geregeld worden voor de aangifte, dat we dat nog niet hebben uitgevonden."

Beste vriendin

Banger voor inbraken is Tanja er niet van geworden, maar voor de kerstdagen neemt ze wel een maatregel. "Eerste kerstdag vier ik samen met mijn familie. Het is heel dubbel dit jaar, want kerst is een feest van samenzijn, maar nu mist er een heel belangrijk persoon. Mijn moeder was mijn beste vriendin. De hanger met haar as neem ik voor de zekerheid mee of ik leg 'm in een kluis. Want die wil ik niet ook nog kwijtraken."