Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Sterrenhemel
Foto: Hollandse Hoogte
Verhalen achter het nieuws

'Waarzegster' Nathalie:
2018 kent heus ook wel lichtpuntjes

astrologe

Nathalie Kriek

N

Naar aanleiding van het artikel in het AD waarin paragnosten voor 2018 eigenlijk alleen maar rampspoed voorzien bedacht VROUW een meer positieve insteek. Want eerlijk is eerlijk, wie heeft er na het aanschouwen van zoveel droefenis nog trek in 2018? Mijn zin gaat er in elk geval behoorlijk af!

Natuurlijk heb ik zelf ook een aantal voorspellingen gedaan met behulp van de tarot, astrologie én jawel, de traditionele kristallen bol! Want als we dan toch gaan waarzeggen, hoort die er natuurlijk wel bij. Dat dit glazen ornament er vooral voor de gezelligheid ter decoratie bij staat, en ik voornamelijk put uit mijn eigen (menselijke) intuïtie, houden we gewoon even onder ons.

Tarotkaarten

Voor de mensen die mij nog niet kennen: mijn naam is Nathalie Kriek, en ik ben al 30 jaar werkzaam als ‘waarzegster’. Ik houd van de authentieke sfeer die hangt rond attributen als tarotkaarten, pendels, sterren, etc.

Toch noem ik mezelf bewust geen ‘paragnost’. Ik maak tijdens het doen van mijn voorspellingen namelijk géén gebruik van paranormale gaven. Sterker nog, ik denk dat iedereen met een beetje gezond verstand, die goed om zich heen kijkt, in staat is voorspellingen te doen.

Goed, de vooruitzichten zullen geen honderd procent zekerheid bieden, en niet alle waarzeggingen zullen uitkomen, maar dat doen die van de ‘gerenommeerde paragnosten’ ook niet. Toch is het leuk om te doen, voorspellen. Ik zie het vooral als een stukje spiritueel entertainment (spiritainment).

Het houdt ons even lekker bezig en net als bij regulier amusement vinden we het leuk of we ergeren ons eraan. Lekker toch!

Laten we snel van start gaan met de positieve dingen die ik voor 2018 zag, te beginnen met iets wat al eeuwenlang de gemoederen flink bezighoudt: het weer.

Winter

Het gaat nog wel een beetje vriezen ’s nachts, maar overdag zal de vorst niet lang aanhouden, waardoor de kans op een Elfstedentocht drastisch afneemt. Althans, op de schaats. Dit baseer ik niet alleen op wat mijn vriend ‘de tarot’ mij vertelt, maar ook op het aantal vogels dat al is teruggekeerd uit het zuiden en het feit dat er alweer knoppen aan de bomen komen.

Het wordt wel kouder dan vorig jaar (toen waren er rond deze tijd al op diverse locaties narcissen gespot), maar geen strenge winter waarbij het ouderwets zal vriezen dat het kraakt. Nog een klein beetje sneeuw en een dun vliesje ijs in februari en dan is het klaar.

Voor de winterliefhebbers minder goed nieuws, maar ook weer geen bericht waar we met z’n allen collectief van gaan huilen.

Zomer

Wat ook niet onbelangrijk is: de zomer. Krijgen we mooi weer? Kunnen we lekker gaan zwemmen, fietsen, varen, zonnen en zeilen? Zeker wel! Eind maart kunnen we zo nu en dan alweer voorzichtig buiten zitten en vanaf eind april krijgen we fijn lenteweer, haast een voorzomer. Dit duurt echter niet lang. Een week of twee.

Mei en juni worden niet spectaculair. Er zal sprake zijn van zachte temperaturen, maar wel afgewisseld met wind en regen, een beetje kwakkelweer. Maar dan, vanaf eind juli tot en met eind augustus zullen we echt van een fijne zomer kunnen genieten.

Geen extreme hitte, maar wel gewoon een behaaglijke temperatuur tussen de 21 en 25 graden Celsius met enkele uitschieters daaroverheen. Ook kunnen we in de avonduren zo nu en dan rekenen op een zomerse regenbui of romantische onweersbui en krijgen we een heerlijke nazomer in september!

Overstromingen

Omdat ik geen excessieve regenval voorzie, zullen zich in Nederland ook geen grootschalige overstromingen voordoen. Sowieso niet van het kaliber dat er mensen gewond raken, geëvacueerd moeten worden of al hun bezittingen kwijtraken.

Hoewel er wel af en toe een flinke storm zal woeden, zal dit niet gepaard gaan met extreme regenval, waardoor het risico op watersnood binnen de perken blijft. De dijken blijven dan ook gewoon intact.

Politiek

Kabinet Rutte III zal de hele periode uitzitten. Voor sommigen goed nieuws, voor anderen een doorn in het oog. Desondanks zal het Nederland de nodige stabiliteit bieden. Of men het er nu wel of niet mee eens is: men weet waar hij/zij aan toe is.

Gaandeweg zal blijken dat de politiek toch meer rekening houdt met het stemgedrag van het volk dan nu door velen wordt beweerd. Er is in maart 2017 overwegend rechts gestemd en uit de handelingen van deze regering zal blijken dat hier - hoewel op milde wijze - ook daadwerkelijk rekening mee gehouden zal worden.

Met weinig bombarie zal het Kabinet hun punten stap voor stap uitwerken. Hierbij verloopt de samenwerking helaas niet altijd optimaal en zal er niet altijd even praktisch gehandeld worden, maar de bedoelingen zijn goed. Laat ik het zo zeggen: met het oog op de negatieve verwachtingen en de gemengde reacties, zal uiteindelijk blijken dat het allemaal reuze meevalt.

Maatschappij

Met de planeet Pluto in Steenbok, is de kans groot dat er drastische veranderingen binnen de maatschappij zullen gaan plaatsvinden. Vastgeroeste gedachtepatronen worden losgelaten, er is grote behoefte aan vooruitgang.

Helaas is het wel zo dat de planeet Uranus in sterrenbeeld Ram ervoor zorgt dat hier ook meteen flink wat geld tegenaan gegooid wordt. Hoewel er sprake zal zijn van een grote oprechtheid en een enorm rechtvaardigheidsgevoel, gaat dit wel gepaard met een koppigheid waar je U tegen zegt. Er moet en zal verbetering optreden, maakt niet uit wat het kost!

Hieruit maak ik op dat zowel de ouderenzorg als het vluchtelingenwerk én de ontwikkelingshulp meer aandacht zal krijgen, maar dat er wel enorme bedragen in gestoken gaan worden. Daarentegen zullen minder economische vluchtelingen worden toegelaten, meer migranten beter integreren, en hierdoor ook eerder aan het werk komen dan tot nu toe het geval was.

Dit zal mede te danken zijn aan het nieuwe beleid waarin er strengere regels zullen gelden, maar waarin ook (van beide kanten!) meer inzet zal worden verwacht.

Huizenmarkt

Op de woningmarkt zullen ook belangrijke wijzigingen doorgevoerd worden, vooral met het oog op de huurwoningen. Dit met de bedoeling dat de wachttijden (iets) verkorten en vooral jongeren - zonder allerlei kunstgrepen te moeten uithalen - eerder op zichzelf kunnen gaan wonen. Bepaalde regels zullen worden ingevoerd en eisen aangescherpt. Hierbij zal blijken dat het hebben van een goede dagbesteding en (willen) werken loont!

Tevens zal de nieuwbouw van wooncorporaties weer op gang komen (ook hier geldt: het mag weer wat kosten) hetgeen de doorstroming op een positieve manier zal beïnvloeden. Al zal hier in 2018 nog weinig van te merken zijn; er wordt aan gewerkt!

Voor koopwoningen blijft de rente laag. Hoger dan vorig jaar, maar toch nog steeds aantrekkelijk voor mensen die willen kopen. Het aanbod blijft voorlopig kleiner dan de vraag, dat wel. Ook zullen de mensen met eigen geld meer kans maken op een woning in verband met het aanscherpen van de regels voor een hypotheek. Kopen blijft voor (single) starters met middeninkomens, zonder eigen vermogen lastig, evenals huren, maar hier zal in de naaste toekomst verandering in komen door opmerkelijke wijzigingen die hieromtrent zullen worden ingevoerd.

Aanslagen

Met het oog op terroristische aanslagen blijft het in 2018 rustig in Nederland. Het is een beetje een wisselwerking. Zolang de ene partij geen provocerend gedrag vertoont, zal de ander zich hieraan spiegelen en ook geen kwade acties ondernemen. What goes around, comes around.

Ik maak dit op uit de tarot jaarkaart die in het algemeen voor ons allemaal geldt. 2018 is een 11 jaar. Dit getal is verbonden aan de sleutelkaart Gerechtigheid. Gerechtigheid zal dus geschieden. Maar ook de bevolking zelf zal dit jaar steeds meer gaan inzien dat er meer sprake moet zijn van eerlijkheid, gelijkheid, acceptatie en tolerantie.

Natuurlijk is er altijd sprake van enkele uitwassen, deze zijn nooit te voorkomen, maar over het algemeen zal het er - zeker vergeleken met vorig jaar - in Nederland vrij redelijk aan toe gaan. Practice what you preach! In de meeste gevallen is dit gelukkig toch nog steeds vrede en liefde.

Misdaad

Omdat 2018 een 11 jaar is, waarbij het in grote lijnen draait om gerechtigheid, zie ik hier ook een verbetering van het rechtssysteem. Zowel criminaliteit als misdaad zal beter (harder) worden aangepakt zodat de kans op herhaling afneemt. Gevangenisstraffen zullen minder worden ervaren als ‘vakantie’.

De sancties zullen harder worden en doeltreffender. De Nederlandse maatschappij is verhard de afgelopen jaren (wees eerlijk, dat is gewoon zo) maar vanaf 2018 zal ook de Wet zich op deze ontwikkelingen aanpassen en niet langer meer met zich laten sollen.

In 2018 zullen de eerste ferme straffen worden uitgedeeld met het oog op haat zaaien en wraakporno. Dit zal ook breed uitgemeten worden in de media. Ook zullen social media er steeds vaker toe bijdragen dat criminelen worden herkend en opgepakt. Slecht nieuws voor de booswichten, maar absoluut een veilig idee voor het overgrote deel van de bevolking!

Songfestival

Pluto in Steenbok en Uranus in Ram, zorgen samen ook voor een grote originaliteit en dit komt ons op het Songfestival enorm goed van pas! Nu we weten dat Waylon ons hier gaat vertegenwoordigen, heb ik ook zijn horoscoop (Stier) onder de loep genomen. In mei zullen de halve (8 mei) en hele finale (12 mei)  worden gehouden. Dat is fijn voor Waylon, want deze data vallen allebei in zijn ‘eigen’ periode: het Stierseizoen. Hierin heeft Waylon dus sowieso een streepje voor.

Als ik er een stukje numerologie tegenaan gooi, zie ik dat het de 63ste editie is van het Eurovisie Songfestival. Dat betekent dat het met betrekking tot dit grootschalige evenement een 9-jaar is. In de numerologie betekent dit: spiritualiteit, intuïtie, magnetische aantrekkingskracht en het einde van een cyclus, het begin van iets nieuws.

De 9 laat hier voor Waylon zien dat hij met een positief getint nummer, waaruit zijn liefde voor de medemens blijkt, in combinatie met een duidelijke boodschap én een speciaal doel, hij zeer hoge ogen zal gaan gooien.

Hij komt dan onherroepelijk in de finale, waar hij zeker tot de top tien zal behoren. Zijn deelname zal hoe dan ook - in positieve zin - zijn hele leven op zijn kop zetten. Ondanks dat Waylon zelf natuurlijk al een prachtig ‘aura’ heeft, is zijn kledingkeuze ook van cruciaal belang. Hij moet schitteren, sprankelen en stralen! (Glitter, Waylon! Glitter!)

Zoals je ziet, valt het met de negativiteit in 2018 al met al dus best mee. Vaak is het zo, dat hoe meer aandacht je besteedt aan nare dingen, hoe vaker je er last van hebt.

Ik zeg altijd maar zo: ‘Life is what you make it’ en met de rest moet je gewoon een beetje mazzel hebben.