Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verhalen achter het nieuws

'Hoe ik op tv
Chris Zegers ten huwelijk vroeg'

Social media redacteur

Suzanne Mensen

H

'Hè, gezellig een avondje televisiemaken', zei ik gekscherend tegen de vriend waarmee ik afgelopen weekend de opnames van Moltalk bezocht. Ik ben al jaren groot fan van Wie is de mol? en sinds daar de 'derde helft' in de vorm van Moltalk is bijgekomen, blijf ik elke week een half uurtje langer aan het onderwerp en dus de tv geplakt.

'Hoe meer Wie is de mol? hoe beter' is mijn motto. Goede vriend Kel en ik delen deze hobby dus toen we hoorden dat we mochten aanschuiven bij de opnames, waren we door het dolle!

Eerste rij

We namen plaats in het gezellige zaaltje van VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark. Een zaaltje waar we twee maanden eerder nog op een borrel lichtelijk aangeschoten stonden te karaoke-en. Die zaal was nu vakkundig omgeturnd tot knusse opnamestudio met in elke hoek een grote camera, gekleurde lampen, grote schermen, verschillende Wie is de mol?-attributen en verder gevuld met stoelen.

Omdat de zaal al lekker vol zat, waren er geen stoelen meer beschikbaar naast elkaar. Dat hinderde niet want zo kon ik mooi op de tweede rij plaatsnemen en ging Kel op de eerste zitten. We zaten dicht genoeg bij elkaar om te kletsen en zo kon ik me mooi een beetje achter hem verschuilen. Dacht ik. Maar niets daarvan, want Kel bleek een voor televisie te druk shirt te dragen en werd zonder pardon met mij - gekleed in zwart as always - gewisseld.

Tweet

We keken met de hele zaal inclusief tafelgasten en wat Mol-kandidaten naar de aflevering van Wie is de mol?. Tijdens de uitzending deed ik er een tweet uit omdat ik nogal opgetogen was over het feit dat ik op enkele meters afstand van Chris Zegers zat. Ik ga er voor het gemak even vanuit dat ik deze gedachte niet verder aan jullie hoef uit te leggen, want hállo: CHRIS ZEGERS!

Ik moet er even bij vermelden dat ik fervent Twitteraar ben. Ik doe het al lang, vaak en veel en heb inmiddels een aardige schare volgers. Die konden wel lachen om mijn ondoordachte woorden en liketen massaal de tweet. En hoewel ik bewust de hashtag #Moltalk NIET gebruikt had, werd hij toch opgepikt door de redactie die achter de schermen driftig tweets voor in de uitzending selecteren.

Tweet verwijderen?

Twintig minuten voor Moltalk live zou gaan, zei ik nog tegen Kel 'Ik haal hem weg hoor, die tweet. Stel je voor dat ze hem gaan gebruiken... ik weet echt niet wat ik dan moet zeggen!' Waarop hij mij verzekerde dat ze dit echt niet gingen gebruiken. Het had immers niets met de aflevering te maken. 'Hmm ja dat is zo' verzuchtte ik.

Koud een kwartier onderweg verscheen daar toch gewoon de tweet op het scherm van Chris. Kel stootte me aan en hield het niet meer van de lach. 'JE TWEET STAAT EROP!' gierde hij in mijn rechteroor.

Rode vlekken

Ik hield het niet meer en naast mijn sobere 'ideaal voor op tv-outfit' begon er toch een vrij druk patroon van rode vlekken te ontstaan in mijn hals en op mijn gezicht. Er was geen ontkomen meer aan: Ik zou live op nationale televisie Chris Zegers ten huwelijk moeten vragen…

En zo geschiedde. Chris las de tweet voor en was overdonderd. "VAN WIE IS DIT?" werd lacherig maar ook iets zenuwachtig gevraagd. In de hoop dat het zou overwaaien, hield ik mijn lippen stijf op elkaar maar helaas... 

Half knielend

Ik kon niet anders dan vragen of hij met me wilde trouwen. Chris stamelde wat over weinig tijd en 'Ik moet even naar huis bellen.' Presentatrice Margriet van der Linden riep nog, gevat als altijd, "Heb je nou antwoord gegeven?" Dat antwoord kwam er niet. Wel een knuffel en een half knielende Chris Zegers voor mijn neus. Dus op de schaal van 0 tot ongemakkelijk had ik de prijs wel in de wacht gesleept.

Na afloop hadden we nog een hele leuke avond. Ik was bang dat het super gênant was maar van alle kanten kreeg ik eigenlijk alleen maar hele leuke reacties. Ik had Chris Zegers aan het stotteren gekregen en dat was lachen geweest.

Chris zelf kon er ook om lachen want jongens eerlijk; deze man is niet alleen bloedknap (in mijn optiek) maar ook nog eens precies zoals hij zich op televisie manifesteert. Vrolijk, energiek, enthousiast, lief en heel grappig!

Even het thuisfront bellen...

Ik heb nog wel even snel na de uitzending mijn verkering gebeld. Dat gesprek ging ongeveer zo:

Ik: "Hoi lief, heb je 'Moltalk' gekeken?"

Hij: "Nee, dat begint toch nu pas?"

Ik: "Nee, is net afgelopen maar geeft niet joh. Er was echt niets aan. Supersaaie aflevering, het terugkijken echt niet waard. ECHT NIET!"

Daarna netjes gemeld wat ik nu weer veroorzaakt had en er samen hard om gelachen.

Hij: "Oh Chris Zegers? Ja, dat snap ik wel!!"

Iedereen is uitgenodigd! 

Chris en ik zijn de beroerdsten niet dus bij dezen meteen de uitnodiging voor ons huwelijksfeest met Patrick Stoof als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Ruben Hein begeleidt de avond op muzikale wijze en ik hoop dat Art de ringen wil dragen.

 

I’m one lucky girl!