Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Ria, Els en Triny
Foto: Eigen Beeld
Verhalen achter het nieuws

Net als Beatrix...
Ook deze vrouwen zijn prachtig 80!

Evy Brans

O

Omdat prinses Beatrix vandaag haar tachtigste verjaardag viert, zetten wij een aantal van haar leeftijdgenoten in het zonnetje. Deze vrouwen blazen net als de prinses dit jaar 80 kaarsjes uit, of hebben deze prachtige leeftijd nog niet zo lang geleden aangetikt.

Wij vroegen onze lezeressen wie zij '80 en prachtig' vinden. De dochters van deze prachtige vrouwen lieten met een lieve boodschap weten waarom hun moeder zo bijzonder voor ze is.

Triny van den Berg-Harpe (80 jaar)

Eigen beeld

Dochter Ellen de Vos-van den Berg: "Ze is een lieve moeder en oma. Ik houd van haar en ben er supertrots op hoe zij na het overlijden vier maanden geleden van mijn vader, met wie zij bijna zestig jaar getrouwd was, vol goede moed verder leeft."

Femmy Brinkman (80 jaar)

Eigen beeld

Dochter Janine Brinkman: "Mijn moeder is 80 jaar en nog steeds in de bloei van haar leven. Ze is actief op haar tablet, zit op Facebook en vindt het geweldig om zo contact te onderhouden met familie en vrienden. Mocht haar iPad het een keer niet doen dan gaat het rampenalarm af; ze kan niet meer zonder. 

Ze zorgt voor iedereen en is gek op haar kleinzoon. Ze heeft veel meegemaakt en is een sterke vrouw; 'Niet zeuren maar doorgaan' is haar motto. Een vrouw en moeder die je als voorbeeld kunt nemen!"

Henny den Hartigh (80 jaar) 

Eigen beeld

Dochter Angélica den Hartigh: "Ik ben erg trots op hoe mijn moeder in het leven staat. Ze geniet, samen met mijn vader, van haar kinderen en kleinkinderen. Ze staat altijd voor je klaar; niks is haar teveel. Ik vind het super dat ze er ook nog zo jong uit ziet!" 

Tini Voets-Geerts (bijna 80 jaar)

Eigen beeld

Dochter Marion Salfischberger: "Mijn moeder staat altijd voor mij en mijn gezin klaar. Ik zit langdurig ziek thuis en kan door mijn ziekte niet veel doen. Mijn man heeft een drukke baan en doet wat hij kan om de boel draaiende te houden. Dat maakte de zorg voor onze drielingdochters soms zwaar, zeker toen ze kleiner waren. Vanaf het begin af aan is mijn moeder te hulp geschoten.

Van kleine dingen als de was, boodschappen en poetsen tot helpen met de zorg van onze kinderen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze helpt ons ermee. Ze doet dit zonder te klagen en cijfert zichzelf weg. Ik wil haar via deze weg ontzettend bedanken voor alle steun die ik van haar krijg."

A Nieuweboer-Jacobs (80 jaar)

Eigen beeld

Dochter Agnes ten Brink: "Mijn moeder is een heerlijke vrouw die haar hele leven lief en onbaatzuchtig is geweest. Op haar 42ste kreeg ze kanker, waar ze gelukkig helemaal van is genezen. Ze heeft altijd voor mijn vader gezorgd, tot aan zijn overlijden. Daarnaast past ze ook op de kleinkinderen, zodat haar kinderen kunnen werken.

Ze heeft veel liefde voor haar zieke broer en zus, en bezoekt hen trouw op haar brommertje. Met datzelfde brommertje haalt ze ook haar kleinkind iedere donderdag van school. Maar wel samen met haar dochter, want een stoeltje achterop vindt ze te gevaarlijk op haar leeftijd. Iedereen is dol op haar; buren, vrienden, kinderen, kleinkinderen en zeker ook onze honden!"

Ria Laureijssen-Janssens (bijna 80 jaar)

Eigen beeld

Dochter Kitty Brekelmans-Beijers: "Ze is altijd geïnteresseerd in anderen. Is heel attent, zorgzaam en lief. Daarbij ziet zij er voor iemand van bijna 80 jaar, nog steeds prachtig uit!"

Els van Oostende-Veenendaal (80 jaar)

Eigen beeld

Dochter Angelique Reijken: "Het is een wonder dat mijn moeder er nog is; ze is altijd veel ziek geweest. Desondanks blijft ze optimistisch en komt ze er ook altijd weer bovenop.  Zij is een vrouw die met de tijd meegaat en nog van alles wil leren.

Telebankieren, e-mailen en internetten; ze regelt het allemaal zelf. Ze heeft humor, komt met oplossingen als je ergens mee zit en veel mensen zijn erg gek op haar. Ze is een prachtvrouw, een voorbeeld voor velen."