Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Martine en Lammert
Foto: Eigen foto
Verhalen achter het nieuws

Martine: Pas ná de singlereis
sprong de vonk over

Jolien van de Griendt

S

Soms is het liefde op het eerste gezicht, en soms… vind je elkaar eerst vreselijk. Dat laatste gold ook zeker voor Martine (40) en Lammert (36). "We ontmoetten elkaar op een singlereis maar had met hem totáál geen klik. Hij kreeg zelfs wat met een ander tijdens die reis." Toch zijn Martine en Lammert inmiddels ruim vijf jaar samen.

Martine: "Ik had eigenlijk een vakantie naar Argentinië geboekt, maar die ging op het laatste moment niet door vanwege te weinig animo."

Chatten

"Ik ben toen gaan kijken naar de samenstelling van reisgezelschappen en vond een leuke groep die naar Bali en Lombok ging. Die plekken vond ik niet zo boeiend, maar mensen waren van mijn leeftijd en iedereen ging alleen.

Voorafgaand aan de vakantie konden de mensen van het reisgezelschap alvast met elkaar chatten. "Lammert en een paar anderen stelden voor om elkaar alvast te ontmoeten op Schiphol om samen te reizen. Maar daar had ik écht geen zin in. Ik zou die mensen daar wel zien."

Wisselgeld

Toen ze op Schiphol zat te wachten, zag ze hoe andere deelnemers elkaar wel alvast de hand schudden, onder wie Lammert. "Ik weet nog dat ik toen wel dacht: 'Wat een knappe man!'" Op Bali leerde Martine de hele groep kennen.

"Met veel mensen was het meteen gezellig, maar met Lammert niet. Ik vond hem een oelewapper. Hij kreeg 2 euro wisselgeld na het eten dat we met z’n allen hadden betaald, en zat toen te bedenken hoe hij dat eerlijk onder iedereen moest verdelen. Ik dacht echt: 'Waarom doe je zo moeilijk?' Hij heeft me later verteld dat hij me toen enorm bot vond terwijl hij dat ook nog eens deed op verzoek van iemand anders."

Avondvlucht

Lammert had ook weinig interesse in Martine. "Hij kreeg zelfs wat met iemand anders. Zij waren de enige twee van de groep bij wie iets bij gebeurde. Alleen bleek zij thuis nog een vriend te hebben. Dat was toen wel het gesprek van de dag!"

De hele reis spraken Martine en Lammert elkaar amper. Ze hadden allebei hun eigen groepje met wie het klikte. Maar op de laatste dag bleek dat alle vrienden van Lammert de ochtendvlucht hadden, terwijl hij (net als Martine) de avondvlucht had. Hij vroeg daarom of hij die laatste dag met ons mocht optrekken. "Terwijl we door een dorpje liepen, raakten we eigenlijk voor het eerst pas echt aan de praat."

Russische man

Tijdens dat gesprek werd Lammerts interesse gewekt, want eenmaal in het vliegtuig trok hij de stoute schoenen aan. "Hij zat helemaal voorin het vliegtuig, en ik achterin. Hij liep naar me toe en vroeg of ik bij hem wilde komen zitten, met het excuus dat we dan misschien samen een film konden kijken. Ik vond dat een beetje raar, maar ging toch mee. Maar toen we bij zijn stoel aankwamen, lag daar opeens een grote Russische man die vier stoelen in beslag nam!

Lammer zei tegen de stewardess dat ik zijn vriendin was en dat we graag bij elkaar wilden zitten, zodat zij die man kon vragen om plaats te maken. Terwijl we toen natuurlijk helemaal niks met elkaar hadden! Uiteindelijk hebben we de hele vlucht van 15 uur gepraat."

Trouwen

Eenmaal weer in Nederland vroeg Lammert op Schiphol voorzichtig om het nummer van Martine. Een paar dagen later zagen ze elkaar weer voor een echte date, en inmiddels zijn ze dus ruim vijf jaar samen. Al duurde het nog wel even om Lammert echt over de streep te krijgen. 

"Hij kwam net uit een andere lange relatie en wilde eigenlijk even een tijdje lol maken. Pas een paar maanden na de vakantie wilde hij het label 'relatie' accepteren, terwijl we in de tussentijd al wel nog een keer samen op vakantie waren geweest en ik zijn ouders al had ontmoet. Dus uiteindelijk kon hij het niet meer ontkennen." 

Lammert en Martine hebben samen een huis gekocht en ook de volgende stap staat op de planning. "Trouwen is zeker onderwerp van gesprek, maar ik wacht nog op het officiële aanzoek. Maar dat gaat zeker gebeuren. We hebben al plannen, al is er nog geen ring."