Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Kinderfeestje
Foto: Hollandse Hoogte | Phil Nijhuis
Verhalen achter het nieuws

Uitnodigingen uitdelen op school feestelijk?
Dit vinden jullie...

Redactie VROUW

O

Op de laatste column van VROUW-columnist Maaike Olde Olthof, over uitnodigingen uitdelen op school, kwamen een hoop uiteenlopende reacties. Zo vindt de één dat je kinderen niet overal voor kunt afschermen en de ander vindt dat je uitnodigingen lekker in je eigen tijd moet uitdelen.

Hier volgt een aantal van jullie reacties.

Voorstanders van uitdelen op school: 

"Het lijkt wel alsof van sommige ouders en leerkrachten kinderen niet meer mogen leren omgaan met teleurstellingen. En dat terwijl ook dat opvoeden is. Je kan niet altijd je zin krijgen en het leven is niet altijd leuk. Teleurstellingen horen erbij. En daarbij maken ze de leuke momenten waardevoller. Als het altijd maar lief, leuk en aardig is, zijn er ook geen bijzondere momenten meer."

"Lekker doen wat je zelf fijn vindt. Onze tweede krijgt nooit uitnodigingen. Hard, maar moeten we dan gaan janken en mekkeren? Of eisen dat ze niets mee krijgt van de feestjes die gegeven worden? Eigenlijk is het zelfs een grote trap na. Alsof niet populaire kinderen te dom zijn om te merken dat er een feestje wordt gegeven. Wij leren haar ermee om te gaan. Natuurlijk is ze boos en teleurgesteld. Maar het is niet het einde van de wereld. Haar tijd komt nog wel. Ik heb nauwelijks kinderfeestjes meegemaakt, als kind. Maar des te meer vanaf mijn zestiende."

"Welkom in de echte wereld waarin ook niet iedereen elkaar aardig vindt!"

"Of er nou wel of niet uitnodigingen op school worden uitgedeeld, in de klas of in de pauze wordt er dan evengoed besproken dat ze zin hebben in het feestje, dus dan is er toch ook teleurstelling voor niet uitgenodigde kindjes? Ik vind het overdreven. Teleurstellingen horen bij het leven."

"Ik vind het nergens op slaan.. Mijn zoontje kiest zelf met wie hij speelt en wie hij op zijn feestje wil... En andersom bepalen kinderen dat zelf ook.. Ik ga niet verplicht heel de klas meenemen of discussiëren met een moeder dat mijn zoon er ook bij hoort. Een moeder op school heeft een autistische zoon die heel moeilijk om kan gaan met zo’n teleurstelling maar zij leert hem ook dat hij niet altijd mee kan wanneer zijn broertje wordt gevraagd.. (Nu vind ik het nooit een probleem en mag zijn broer of een ander zijn broertje ook gewoon mee). Sneu maar soms maken kinderen het er ook zelf naar."

Tegenstanders van uitdelen op school: 

"Ik ben kleuterjuf, en ze mogen de uitnodiging aan het einde van de dag uitdelen. Als iemand vraagt 'Waarom mag ik niet?' leg ik uit dat ze vaak maar een paar kinderen mogen uitnodigen. Snappen ze prima! En de volgende dag vertellen ze ook kort hoe het feestje was. Dit voorkom je niet."

"Wij liepen gewoon langs de deuren en brachten de uitnodigingen rond. Ik vind het gewoon cru om dat op school te doen. Je kwetst er altijd wel een aantal kinderen mee. Nergens voor nodig."

"Feestjes zijn geen schoolzaak maar privé, dus houd het ook lekker privé. Inderdaad worden sommige kinderen nooit uitgenodigd, waarom telkens confronteren met dat feit? Maakt het echt makkelijker ook al weten ze best dat er een feestje is. Helaas is het niet meer zoals vroeger en zijn kinderen niet zo mild meer naar elkaar."

"Ik deel geen uitnodigingen uit op school omdat dat inderdaad ook bij ons op school niet de bedoeling is en dat ook heel duidelijk is gemaakt, dus ik vind het wat suf om het dan per se tóch te willen doen. Tegelijkertijd vind ik de andere moeder in dit voorbeeld wel erg ver gaan in haar bemoeizucht. Een andere ouder klem zetten in de deuropening en de gang in trekken vind ik nogal weird gedrag."

"Ouders die zeggen dat kinderen moeten leren omgaan met teleurstellingen hebben geen kinderen die nooit gevraagd worden en als je je als ouder al niet kan inleven kan je het van de kinderen al helemaal niet verwachten!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij nog een mooi (uitnodigingen)verhaal?

Vertel het hier!