Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De familie Mulder op Ibiza
Foto: Privébeeld
Verhalen achter het nieuws

Chantal woonde met haar gezin
bij het Leger des Heils

Daisy Heyer

D

De aflevering Steenrijk, Straatarm - gisteravond op SBS6 - liet het verhaal zien over het gezin van Chantal Mulder (43). Haar dochter Lisa (14) kwam kort voor de afleveringen uit de kast. "Op Ibiza was ze eindelijk helemaal zichzelf."

Chantal: "Ik gaf me op voor het programma omdat wij al zes jaar onder bewind staan. Toen mijn man Rob en ik elkaar leerden kennen, hadden we allebei 'een rugzakje'. Hij had in zijn vorige relatie een schuld opgelopen en ook ik had een kleine schuld. Mijn man werkt nu fulltime bij de brandwacht, maar kon toen niet werken. Ik kan helaas ook niet werken vanwege reuma en een versleten rug. Hoe graag ik het ook zou willen, het gaat niet.

Leger des Heils

Op een gegeven moment werden wij (mijn man, twee kinderen en ik) het huis uitgezet vanwege achterstallige huur en andere achterstanden. We probeerden het ene gat met het andere gat te dichten, maar het werd te veel. Eerst mochten we een tijdje in een caravan van een kennis op een camping in Zeeland verblijven. Daar zaten we acht maanden, tot er een plek vrij was bij het Leger des Heils. We kregen een kamer van 4 bij 4 met twee stapelbedden. De keuken en badkamer deelden wij met anderen. Zo hebben wij anderhalf jaar gewoond.

Eigenlijk zou het nog langer zijn: we mochten drie jaar lang niet reageren op woningen omdat we voorheen uit huis waren geplaatst. Maar ik ben iemand die erachteraan zit, en uiteindelijk konden we met zijn allen in Hoogvliet terecht. We hebben sinds een jaar een huisje van zo’n 40 vierkante meter. Hoewel dat nog steeds niet ruim is, wonen wij hier met heel veel plezier. Het is een heerlijk huis. Het enige vervelende: er is geen lift en we wonen op vier hoog. Mijn man draagt alle boodschappen naar boven, want dat kan ik al jaren niet meer. Maar klagen zal je me niet horen doen: we zijn hier dolgelukkig.

Vakantie

Ik had voor het programma als wens opgegeven: samen met mijn gezin op vakantie. We werden gekoppeld aan de ex-eigenaar van Max Models: Gertjan Holleman en interieurontwerper Johan Verveer. Dat bleek een gouden match. Het stel heeft een huis op Ibiza, waar wij een week verbleven. Daar zaten we in een villa, maar gek genoeg voelden wij ons daar evengoed thuis. Het was ook niet overdreven luxe ingericht: het voelde huiselijk.

Vooral dochter Lisa voelde zich helemaal goed op het eiland. Vlak voor het programma was zij uit de kast gekomen, en daar op Ibiza kon ze écht zichzelf zijn. Ze ontmoette andere homoseksuelen en voelde zich ontzettend op haar gemak bij een lesbisch koppel. Die vriendinnen van Gertjan en Johan lieten haar zien dat gay zijn helemaal niet raar is, maar doodnormaal en zo voelde Lisa dat ook. Dat was zó fijn om te zien!

Johan en Gertjan met het gezin Mulder. / Privébeeld

Bewindvoerster

We hebben in die korte tijd een hechte band opgebouwd met Gertjan en Johan. Sterker nog: 2 juli gaan wij terug naar het eiland! Tijdens hun vakantie zorgden wij voor hun twee hondjes en vertelden dat wij het liefst ook honden zouden hebben. Toen kwam Gertjan met het idee dat we op hun honden konden passen als hij en Johan met vakantie waren. Zij hebben het geld dat ze anders aan een pension besteed zouden hebben nu besteed aan tickets voor ons. Zo hebben we dus nog regelmatig contact met het koppel.

Op dit moment zie ik de toekomst rooskleurig in. We hebben eindelijk een bewindvoerster die het beste met ons voor heeft en de rommel van onze vorige bewindvoersters wil en kan opruimen. Als dat gebeurd is, kunnen we de schuldsanering in en zijn wij binnen drie tot vijf jaar van onze schulden af. Dat vooruitzicht bezorgt mij een glimlach. Met de volgende reis naar Ibiza als eerste, mooie lichtpuntje."

De betreffende aflevering van 'Steenrijk, Straatarm' kun je hier terugkijken.