Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lottie
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Lottie vlogt over haar dateleven:
Ik ben niet wanhopig op zoek

Simone van Hugten

E

Er was eens… Een hilarisch bizarre date en een vlog daarover, die ontplofte op Facebook. Lottie Mae Jones (34) heeft haar prins op het witte paard nog niet gevonden, maar verblijdt inmiddels wél een flink publiek met filmpjes over al haar dateleed. 

Zo’n negen maanden geleden maakte Lottie Mae Jones zich klaar voor een, zo dacht ze, gezellige date. Dat liep anders: "De man in kwestie vertelde tijdens de date zo'n bijzonder verhaal: over een cursus die hij had gedaan, waar ze naakt een 'pikkengevecht' moesten doen, zo noemde hij het. Ik kon echt niet meer!" Door de tranen van het lachen besloot ze het hele avontuur uitgebreid te bespreken voor de camera en de rubriek Dateleed in het leven te roepen op haar Facebook.

De video werd een succes op Facebook en kreeg een berg aan enthousiaste reacties. "Ik had nooit het idee van 'Goh, ik ga mijn date eens even lekker filmen'," vertelt ze. "Ik had gewoon zo gelachen die dag dat ik tijdens de date al aan hem had gevraagd of ik het mocht vloggen, omdat ik het zo hysterisch vond. Dat ging dus viral op Facebook en mensen zeiden dat ik vaker moest vloggen over mannen."

Speeddaten

En dat deed ze. Nabesprekingen van niet zulke denderende dates of straatinterviews over daten: Lottie houdt niets geheim voor haar Facebookvolgers. Ook probeert ze allerlei datemanieren uit, zoals het haast ouderwetse speeddaten. "Ik dacht 'Jezus, bestaat dat nog?' Het leek me leuk om dat eens mee te maken.

Nou, dat is dus hartstikke vermoeiend, want je zit twintig keer drie minuten met iemand te kletsen. Je leert daar ook veel over jezelf: hoe is zo’n eerste indruk, kun je meteen een klik voelen?” Het leverde weer genoeg vlogmateriaal op.

"Een van die mannen was memorabel. Hij kwam tegenover me zitten en het eerste wat hij zei was: 'Nou, dat je het effe weet, mijn ex heet ook Lot. Ik ben vier keer getrouwd geweest en vier keer gescheiden. Ik heb kinderen bij verschillende vrouwen, allemaal ellende en gezeik, dus als ik ooit nog iets aanga moet het perfect zijn.’ Hij schreeuwde het bijna. Nou, ook hallo!"

Gekke types

Maar het is niet dat ze alleen maar de gekke types filmt. "Een tijdje terug datete ik met een leuke man en toen hield ik via de vlogs een 'datedagboek' bij. Ik ben in die filmpjes echt mezelf, dat slaat aan denk ik. De ervaring moet echt en integer zijn. Ik ga niet expres op zoek naar vreemde snuiters zodat er maar een grappig filmpje uit komt rollen."

Hoe komt het dan dat Lottie toch regelmatig op een date belandt met tsja, aparte mannen? "Geen idee! Van origine ben ik hulpverlener, misschien trek ik automatisch mensen aan die hulp nodig hebben," lacht ze.

Maar zelfs met een goede voorbereiding kan het nog mis gaan. "Met één man heb ik nog voor het eerste afspraakje superveel zitten videobellen. Dat leek helemaal goed te gaan. In het echt was het toch een tegenvaller."

Lang en bebaard

Een specifiek type heeft Lottie dan weer niet echt. "Misschien dat ik wel een beetje op van die woeste types val, maar als ik naar mijn exen kijk, varieert het. Van een nette belastinginspecteur tot dus een soort Johnny Depp met een rauwe kop en een baard. Als hij maar lang is. Ik ben zelf ook lang, en breed, dus ik moet er wel op kunnen zitten zonder dat hij breekt, ha!"

Zo’n woeste man kwam ze tegen in het programma Sing It! van Nick & Simon, waar ze een liedje mocht zingen dat speciaal voor haar geschreven was: een ode aan de stoere man. "Ik deed daaraan mee en had besproken dat ik zulke mannen wel leuk vind. Stond er in de uitzending toevallig precies zo eentje voor mijn neus! Helaas was hij al getrouwd, want als hij vrijgezel was had ik het wel geweten."

Grapje

Met al die video’s en foto’s is er online natuurlijk een hoop te vinden over Lottie. Het zou zomaar kunnen dat een man denkt: straks komt er ook een video over mij! "Ik ben daar nooit heel erg bang voor. Ik zet nooit iemand voor schut. En als iemand echt problemen heeft met mijn filmpjes, dan is het sowieso geen match. 'Mijn' man weet dat wel te waarderen."

"Ik wil geen afzeikrubriek maken. Ik doe het ook met een knipoog, het is uit een grapje ontstaan. Ik ben niet wanhopig in de supermarkt op zoek naar de ware en denk ook niet telkens 'Oh, waar blijft hij nou?!'"

"Ik wil mijn gedachten delen en heb leuk contact met mijn volgers, die ook weer hun verhaal doen. Het lijkt me echt te gek om ooit een online talkshow te hebben waarin ik anderen uitnodig en hún dateleed bespreek."

Geen stress

"Daar vraag ik ook om, want ik heb het daten zelf even op pauze gezet. Ik laat het even los. Mijn vriendinnen hebben allemaal inmiddels al 46 baby’s, maar die kinderwens heb ik niet en dus heb ik ook wat minder stress."

Op een dag hoopt Lottie natuurlijk dat ze die éne aflevering kan maken: "Een video waarin ik aankondig dat ik verliefd ben en dat alles helemaal goed gaat, zou wel de kers op de taart zijn. Nou, wie weet staat hij volgende week wel tegenover me op de groenteafdeling."