Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Michella en Richard
Foto: ByRachel Fotografie
Verhalen achter het nieuws

Michella: Met bruiden
met een maatje meer is niets mis

Dimphy van Miltenburg

T

Toen Michella Meijer (41) op zoek ging naar een bruidsfotograaf, viel haar op dat ze zich in de meeste bruidsfoto's niet herkende. Michella: "Het lijkt wel alsof fotografen alleen de shoots online plaatsen van de 'knapste' mensen. Maar we zijn niet allemaal een 10, de meesten zijn een 6 of 7. En dat is oké."

"Mijn man Richard (47) en ik zijn ongeveer even groot. Ik ben plus size en hij is slank. Dat is niet hoe de stellen eruitzien die je op veel sites van bruidsfotografen ziet.

In de lucht

Als je op zoek bent naar een bruidsfotograaf,  zoek je plaatjes waar je jezelf in kunt herkennen. Volgens mij doet iedereen dat, of je nu dik of dun of blank of donker bent. Anders is het moeilijk om een beeld te vormen hoe jouw bruidsfoto’s eruit zullen zien. Het is geen optie dat Richard mij in de lucht tilt bijvoorbeeld.

Tijdens mijn zoektocht merkte ik dus dat veel fotografen de stellen op hun website hebben staan die door de maatschappij als 'knap' worden beoordeeld. Eigenlijk een gemiste kans voor veel fotografen, want de meeste stellen voldoen niet aan dat plaatje.

Michella en Richard / ByRachel Fotografie

Schouders

Omdat ik klein en vol ben, moet ik niet heel erg 'in elkaar' staan. Want dan word ik een propje. Het is dan belangrijk dat een fotograaf adviseert: 'Even rechtop gaan staan, schouders naar achteren.'

En met sommige poses of locaties is het ook even rekening houden als je plus size bent. Ik zat strak ingesnoerd in een korset. Maar toen werd voorgesteld om even op een plaid zittende foto’s te maken, heb ik gezegd: 'Dat doen we niet, want dan kom ik niet meer overeind.' Dat komt deels door mijn jurk en deels door mijn postuur.

Zekerheid

Daarnaast wilden Richard en ik niet nog extra benadrukken dat hij iets kleiner is dan ik. Je wilt niet uitvergroot hebben wat je zelf niet fijn vindt. Je zoekt iemand die de beste versie van jullie als stel kan vastleggen. En je wilt de zekerheid dat een fotograaf dat kan.

Ik ben niet onzeker over mijn uiterlijk, maar weleens geconfronteerd met opmerkingen over mijn gewicht. Ik wil niet dat een fotograaf die mijn bruidsfoto’s maakt door zijn lens kijkt en het 'vreselijk' vindt om te zien. Want je wilt wel een fotograaf hebben die enthousiast is over de foto’s die hij maakt.

Michella en Richard / ByRachel Fotografie

Zonde

Ik denk niet dat alleen plus size mensen zich niet herkennen in de beelden op de websites van bruidsfotografen. Ik denk dat heel veel stellen zich niet herkennen. Marketingtechnisch ontzettend zonde! Voordat ik ging trouwen had ik eerlijk gezegd wel wat meer diversiteit in de portfolio’s van fotografen verwacht."

Gelukkig vond Michella uiteindelijk een bruidsfotografe die wel foto's op haar site had van stellen die wat zwaarder waren. "Daardoor kon ik mij een betere voorstelling maken hoe onze bruidsfoto’s eruit zouden gaan zien.

We zijn uiteindelijk heel blij met onze bruidsfoto’s. Maar ik zou een appèl op bruidsfotografen willen doen: We zijn niet allemaal een 10, de meesten zijn een 6 of een 7. Laat die dan ook zien, want daar is niets mis mee."

Jij op VROUW.nl

Heb jij een persoonlijk verhaal dat je wilt delen met ons?

Dat kan dan hier.