Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Birgit schreef geen brief,
maar ging direct naar BZV-boer Arjan

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

B

Boer Remco is nu al het zwarte schaap van het huidige, tiende seizoen van Boer zoekt vrouw. Omdat hij meerdere scharrels had aangespoord om te schrijven en dus al een aantal brievenschrijfsters kende toen hij de feesttent betrad. Birgit Heijnk (50) heeft ook een bijzonder BZV-verhaal:. "Om 2 uur ’s nachts stond ik bij boer Arjan voor de deur."

Toen ik Arjans oproep in 2007 voorbij zag komen, sprak hij me meteen aan. Hij kwam slim over en vertelde zo leuk over zichzelf en zijn bedrijf, dat ik hem graag beter wilde leren kennen. Maar dat hele tv-gebeuren zag ik niet zitten; ik ga toch niet met vijf andere vrouwen op tv om een boerenpummel vechten? Dat is echt niets voor mij.

Marktplaats

Daarom besloot ik het op een andere manier te proberen. Ik plaatste een oproepje onder 'Vee en overige' op Marktplaats, met de vraag of iemand mij aan de contactgegevens van boer Arjan uit Sinderen kon helpen. Toen ik de volgende ochtend mijn mailbox opende, had ik zijn telefoonnummer, zijn adres en zelfs een uitgebreide routebeschrijving!

Gespannen stuurde ik Arjan een sms’je. Ik schreef dat ik hem graag wilde leren kennen, maar dat ik niet op tv wilde. Ik kreeg geen reactie en stuurde een paar dagen later daarom nog een berichtje. Toen ik ook daarop geen antwoord kreeg, dacht ik: 'Laat dan maar. Het is graag of niet!'

's Nachts

Maar toen kreeg ik - weer een paar dagen later - tóch antwoord. We stuurden wat berichtjes over en weer en op een gegeven moment zei Arjan dat de deur altijd voor mij openstond. Inmiddels weet ik dat in de achterhoek de deur letterlijk altijd openstaat, maar in Limburg staat die uitspraak gelijk aan een uitnodiging.

Arjan had de landkaart er inmiddels bij gepakt en een volledige routebeschrijving gestuurd. 'Doe eens gek', dacht ik. En om 2 uur 's nachts stond ik bij hem voor de deur. We hebben de rest van de nacht over van alles en nog wat gepraat en de volgende ochtend kreeg ik een rondleiding over het erf. Na dat weekend hadden we allebei vlinders in onze buik.

Birgit, haar zoontje Yannick en boer Arjan

Zoontje

Voor ons was het duidelijk; die brieven hoefde Arjan niet meer. Wij hoorden bij elkaar! Ik was ieder weekend bij Arjan en hij is ook een paar keer bij mij in Limburg geweest. Op het moment dat ik Arjan leerde kennen, was mijn zoontje Yannick 2 jaar. Zijn biologische vader is niet in zijn leven en Arjan pakte die rol eigenlijk meteen op.

Uren samen spelen, poepluiers verschonen; niets was hem teveel. Het enige dat ons nog in de weg stond, was het contract dat Arjan had getekend bij de KRO. Daarin stond onder andere dat er voor de eerste uitzending van het programma niet mocht worden gedate.

Niet blij

Voor de vorm heb ik daarom een brief geschreven. We hadden bedacht dat Arjan die er tussenuit zou pikken en dat we dan tijdens de opnames 'verliefd zouden worden'. Maar dat waren we natuurlijk al lang, haha. Dat ik dan toch op tv zou komen, nam ik voor lief.

Ons plan hebben we overigens niet uitgevoerd. Arjan is heel eerlijk en vertelde het daarom tegen de makers van het programma. Ze waren er niet blij mee, maar snapten ook wel dat ze hier niets tegen konden doen.

Getrouwd

Een maand na de uitzending waarin Arjan vertelde dat hij niet meer single was, zijn we getrouwd. Dat deden we vooral omdat ik alles op orde wilde hebben voor mijn zoontje, maar ook omdat we niets liever wilden dan écht samen zijn.

Inmiddels zijn we dus al elf jaar gelukkig samen. Arjan is een geweldige vader voor Yannick (13), hij ziet hem als zijn zoon en andersom ziet Yannick hem als zijn vader. Het boerenleven vinden we nog net zo leuk als in het begin, al is er wel het een en ander veranderd. Toen we elkaar ontmoetten, had Arjan biologische varkens op de boerderij. Omdat dat niet goed liep, hebben we een paar jaar terug de boel omgegooid.

Paarden

Arjan focust zich nu op zijn landbouwmechanisatiebedrijf en samen met mij zorgt hij voor 45 paarden. We hebben een paardenrusthuis, we fokken paarden, hebben een paddockparadijs aangelegd en ga zo maar door. Heeft het met paarden te maken, dan doen wij het!

Boer zoekt vrouw heeft Arjan en mij bij elkaar gebracht, maar verder heb ik er niet echt positieve herinneringen aan. Vooral de mediastorm waarmee wij te maken kregen, heb ik als onaangenaam ervaren. In de winkel hoorde ik mensen over mij fluisteren en de gekste verhalen deden de ronde.

Zo zou ik een golddigger zijn en alleen geïnteresseerd zijn in rijke boeren. Nou, een rijke varkensboer ben ik nog niet tegengekomen, hoor. Ook stonden Arjan en ik in de bladen. Ze wisten meer over ons dan wijzelf! Gelukkig zijn we allebei nuchter en hebben we ons er niets van aangetrokken. Wij zijn gelukkig en daar gaat het om!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij een bijzonder (relatie)verhaal en wil je dat met ons delen?

Vertel het ons hier!