Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Serge Ligtenberg
Verhalen achter het nieuws

'Met mijn verjaardag trakteer ik
mijn vrienden op een lesje crossfit'

Meike Blommaert

M

Mandy Groenewegen (28) uit Den Haag betaalde jarenlang contributie aan een sportschool waar ze niet heen ging. Vorig jaar hield ze zich aan haar goede voornemen en begon ze eindelijk écht met sporten: zo'n vier keer per week.

"Ik was altijd van de goede voornemens. Dan sportte ik in januari een paar keer fanatiek en daarna niet meer. Toch stoorde ik me aan het feit dat ik me vaak futloos voelde. Ik had weinig energie en als ik de trap op liep was ik buiten adem. En dan ben je pas 28 jaar...

Afwisseling 

Dit keer heb ik het heel anders aangepakt dan andere jaren. Dus geen sportschoolabonnement, maar de app Onefit, waarmee je op verschillende locaties kunt sporten: van yoga tot paaldansen. Doordat ik nu verschillende sporten afwissel, vind ik bewegen echt leuk! Bovendien heb ik op deze manier veel nieuwe mensen leren kennen.

Voorheen nam ik me vaak voor om te sporten, maar als een vriendin appte om een wijntje te doen dan gooide ik mijn plannen net zo gemakkelijk overboord. Nu houd ik het vol omdat het in mijn systeem zit. Ik blok het echt in mijn agenda. Ik zit lichamelijk en geestelijk nu beter in mijn vel. Met bewegen kan ik mijn hoofd leegmaken.

Fitgirls

Een vriendin van me is in dezelfde periode ook begonnen met sporten, dus we gaan vaak samen nieuwe dingen uitproberen. Het kan best spannend zijn om iets alleen te doen. Soms ben je bang dat als je in je eentje naar een sportklasje gaat, je de enige loser bent tussen alle fitgirls. Terwijl dat helemaal niet waar is. 

Toegegeven: de eerste weken is het heel zwaar, omdat je nog geen basisconditie hebt. Maar als je je daar doorheen slaat, ga je het leuk vinden. Juist omdat je ook resultaat gaat zien en voelen.

Crossfit 

Van alle verschillende sporten die ik nu heb uitgeprobeerd, vind ik crossfit het leukst. Daar heb ik echt mijn heil in gevonden. Sterker nog: ik vier mijn verjaardag nu met crossfit! Ik heb aan mijn trainer gevraagd of hij die dag een lesje wil geven aan mijn vrienden. Hopelijk schrik ik hen niet af en willen ze volgend jaar nog steeds naar mijn verjaardag komen, haha!"

Jij op VROUW

Heb jij ook besloten om meer gaan bewegen?  Of heb je een ander bijzonder voornemen voor 2019? 

Stuur ons een berichtje