Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Beau-Ann heeft al veel volgers op Instagram
Foto: Eigen Beeld
Verhalen achter het nieuws

Mandy's dochter (9) zit op kickboksen:
Al snel mocht ze de ring in

journaliste

Daphne van Rossum

Z

Ze is pas 9 maar kickbokser Beau-Ann Roelvink heeft al bijna 22.000 volgers op Instagram waar ze een gezonde levensstijl propageert en met halters poseert. Volgens moeder Mandy Roelvink (35, geen familie van) niks om je zorgen over te maken: "Ze eet ook heus weleens een zak chips leeg of een snoepje."

Mandy: "Ze begon met ballet, maar dat vond ze niet leuk en ze leek ook meer op een klein bouwvakkertje. En ook paardrijden was niet helemaal haar ding. Het viel me op dat ze best gespierd was voor een meisje en daarom leek het me leuk om eens een vechtsport te proberen. We begonnen met taekwondo en dat werd al snel kickboksen. Daar bleek ze hartstikke goed in te zijn. En belangrijker nog: na één les was ze al verkocht.

De ring in

Ze kreeg ook veel complimenten van de leraar en al snel mocht ze de ring in. Nu, na een half jaar trainen, sport ze drie uur per week en is ze 3e van Nederland, 3e van Europa en 3e van de wereld van de meisjes tussen de 7,8 en 9 onder de 25 kilo.

Inmiddels is ze wel wat zwaarder geworden en schuift ze op naar een andere categorie. Toch gaat het ons niet om het resultaat. Ze vindt het gewoon heel erg leuk om te doen, maar is ook echt nog een kind; ze wil nu bijvoorbeeld ook heel graag op dansen.

Alleenstaande moeder

Ik ben een bewust alleenstaande moeder en heb mijn vier kinderen opgevoed met het idee dat een tomaatje met een cracker en een stukje kaas ook lekker is. Waarom moet er altijd een bakje chips op tafel om het gezellig te maken?

Snoepen mag best weleens. Met nadruk op weleens, dat wel. Ik eet ook weleens een stukje taart maar hanteer de 80-20% regeling: we eten voor 80% gezond. En Beau-Ann heeft dat genomen. Ze eet heel gezond en vindt dat ook belangrijk, maar drinkt af en toe ook een glas cola."

Anorexia

Beau-Ann heeft samen met haar moeder zelfs een boek geschreven over gezond eten: "Nou ja, zij vertelde en ik schreef het op. Het zijn wel haar woorden. En nee, ik ben niet bang dat ze doorschiet naar anorexia.

Ze zoekt naar een balans merk ik. Als ze een zak chips opent neemt ze een bakje en niet de hele zak. Maar ze eet, net als ik, ook heus weleens een stuk taart. Ze houdt veel van lekker eten, eet zo vier boterhammen met chocopasta. Ze houdt te veel van koekjes om eetproblemen te krijgen, denk ik.

Eigen Beeld

Roze haar

Ze is er verder het kind niet naar om geheimen voor mij te hebben, denk ik. Ze is heel openhartig, praat veel over de dingen die haar bezig houden. En verder is het een gewoon kind dat weleens een driftbui heeft, maar ook lekker speelt met vriendinnen en goed bezig is met school. Ik maak me helemaal geen zorgen om haar. Waarom zou ik? Een kind hebben dat de hele dag aan het gamen is lijkt me vervelender."

Toch zijn er mensen die aanstoot nemen aan het feit dat Beau-Ann al zo bezig is met haar uiterlijk en voeding, maar ook dat ze bijvoorbeeld al haar haren verft. Moeder Mandy daarover: "Ze heeft daarmee een trend gezet. Vier vriendinnetjes hebben nu ook roze haar. Ze doet niks onveiligs. Als het gevaarlijk is mag het natuurlijk niet. Hoeveel kids van 12 roken niet of dragen make-up? Dat zou ík dan weer niet willen."

Jij op VROUW.nl

Heeft jouw kind ook een bijzonder verhaal en wil je dat delen?

Dan kan dat hier!