Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Stel aan tafel in een cafe
Foto: HH Roos Koole
Verhalen achter het nieuws

Dit waren jullie ergste dates ooit...
'Hij was helemaal niet gescheiden!'

Meike Blommaert

D

Daten kan heel leuk zijn, maar ook enorm teleurstellend. Blijkt die leuke figuur gewoon totaal niet op de gestuurde foto te lijken, bijvoorbeeld. Of hij/zij heeft irritante trekjes waar je niks van merkte tijdens het mailcontact, maar die ontzettend in de weg zitten als je eenmaal samen in een restaurantje zit... VROUW vroeg naar jullie meest memorabele dates.

Voor Nicoline was dat het etentje met de meneer die consequent in de derde persoon over zichzelf sprak. "Toen hij vroeg of we nog een keer af zouden spraken, zei ik: 'Het lijkt Nicoline niet zo’n goed idee.'" 

Spoed

Ook Suzanne kwam van een koude kermis thuis. "Ik ontmoette Arno via Tinder. Hij was net als ik pas gescheiden, zei hij, en had een kindje (2). Daarom kon hij alleen op vrijdagavond afspreken, als hij oppas had.

Toen hij op de tweede date opeens met spoed naar huis moest omdat zijn moeder belde, kreeg ik argwaan. Een vriendin ging zoeken op Facebook en vond hem meteen. Hij heette inderdaad Arno en had een kindje. Alleen... hij was helemaal niet gescheiden! Zijn contact met mij bleek hij te onderhouden met zijn werktelefoon en die stond in het weekend uit. Vanzelfsprekend heb ik meteen een einde aan het contact gemaakt."

Hoteldebotel

Ook het afspraakje dat Anna had met een jongen op wie ze al een tijdje helemaal hoteldebotel was, liep uit op een teleurstelling. "We hadden een leuke eerste date en op de tweede nodigde ik hem uit bij mij thuis; ik zou voor hem koken.

Ik had heel erg mijn best gedaan en lekkere wijn gehaald. Hij was nog geen half uur binnen toen een vriend belde. Een vaag verhaal, maar hij trok meteen zijn jas aan. Ik heb nooit meer wat van hem gehoord. De wijn heb ik uiteindelijk maar met vriendinnen opgedronken."

Film

Voor Antoinette kwam de kater nog sneller. "Ik was gekoppeld aan de broer van een vriendin. We hadden heel veel gemeen en het werd een fantastische avond. Het regende, we sprongen in de plassen. Eén en al romantiek, net als in de film... Een week later zouden we weer een date hebben. Ik kocht een nieuwe jurk, was de hele dag blij gespannen.

Terwijl ik in vol ornaat zat te wachten, kreeg ik een appje. Hij had er over nagedacht en was nog niet toe aan een relatie. Ik heb hem meteen een bericht teruggestuurd: 'Dat ik de ring dan wel zou weggooien'. Hallo, wie had het over een relátie gehad? Ik dacht dat we gewoon keken waar het schip strandde."

Verrassing

Maar niet alle mannen hebben koudwatervrees. Neem bijvoorbeeld de man waarmee Esther een leuke avond had gehad. "We maakten plannen voor een tweede date. 'Maar eerst heb ik nog een verrassing', zei hij geheimzinnig.

Toen ik de volgende dag nietsvermoedend boodschappen deed, kreeg ik een appje: 'Leuke kat heb je'. De schrik sloeg me om het hart: stond hij nu gewoon voor mijn huis? Ja dus, want mijn rode kater zat altijd in de vensterbank voor het raam.

Hij had mijn adres - dankzij het fijne privacybeleid van de Kamer van Koophandel – van internet kunnen plukken en vond dat blijkbaar genoeg uitnodiging om spontaan langs te komen. Héél slecht idee. Die tweede date heb ik dan ook meteen afgezegd."

Klef

Ook Marianne kreeg te maken met een kleffe meneer: "We waren nog geen tien minuten in gesprek of hij pakte al 'romantisch' mijn hand. Om die vervolgens niet meer los te laten. Steeds als ik mijn hand zo subtiel mogelijk terugtrok, of uit wanhoop maar even opstond om naar het toilet te gaan, wist hij niet hoe snel hij hem weer kon vastpakken. Na een uur was ik het zo zat, dat ik er met een smoesje vandoor ben gegaan."

Niet wederzijds

Bij Stephanie was er überhaupt geen vonk: "Hij had weinig te vertellen en leek ook geen enkel gevoel voor humor te hebben. Na een uur besloten we om weg te gaan. Ik stapte op mijn fiets, hij liep richting tram. Uit beleefdheid zei ik: 'Nou, het was gezellig'. Waarop hij mij verbaasd aankeek en vroeg: 'Ja? Vond je?'"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook over een memorabele date vertellen?

Dan kan dat hier!