Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Transgenders Daniëlle en Stephanie
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Transgenders Daniëlle en Stephanie
zijn stapelverliefd op elkaar

Meike Blommaert

P

Precies een jaar geleden, op Valentijnsdag, sloeg er een 'digitale vonk' over tussen transgenders Daniëlle Steenbrink (28) en Stephanie Snijders (31). Ze werden beiden geboren als man, wonen inmiddels samen in Limburg en hebben een open relatie.

Daniëlle: "Die bewuste Valentijnsdag zei iets in mij dat ik moest inloggen op de datingsite. Toen zag ik dat er een nieuwe member was, en dat was Stephanie. We gingen met elkaar chatten en er was meteen een klik.

Scheren

We hebben twee dagen achtereen gechat met elkaar. Op dag drie pakte Stephanie de trein naar mij. Ik woonde toen nog ruim twee uur reizen bij haar vandaan. Die dag was de mooiste dag van mijn leven. Sindsdien zijn we eigenlijk onafscheidelijk."

Het feit dat ze allebei transvrouwen zijn, zorgt ervoor dat ze elkaar goed begrijpen. "Als een van de twee een haartje op het gezicht heeft dan is dat niet erg. Dan heb je gewoon even geen zin om te scheren.

Piemels

Een man reageert waarschijnlijk niet zo relaxt als je dat als vrouw zegt. Mijn ex was ook een transgendervrouw. Het is fijn als iemand je begrijpt. En in mijn opinie zitten de mooiste piemels aan vrouwen vast; dat is veel exclusiever."

Stephanie en Daniëlle hebben allebei geen geslachtsoperatie gehad. "Zo’n operatie is erg ingrijpend en ik vind dat de techniek nog niet ver genoeg is. Ik ben gezond, mijn lichaam is gezond. Dus ik wil geen risico nemen.

Vagina

Mensen moeten proberen buiten de hokjes te denken. Het is niet zo dat een piemel alleen bij jongens hoort en een vagina alleen bij meisjes. Ik ben zelfs blij met mijn penis. Het is mooi meegenomen dat ik als vrouw toch staand kan plassen."

Sinds juni wonen ze samen. Helaas werd Daniëlle rond diezelfde periode ernstig ziek. "Ik kreeg de auto-immuunziekte Guillain-Barré, een zeldzame verlammingsziekte. Ik lag een maand in het ziekenhuis en moest nog twee maanden naar een revalidatiecentrum.

Open relatie

Ik moest opnieuw leren lopen maar al die tijd bleef Stephanie bij mij. Terwijl we elkaar toen nog helemaal niet lang kenden. Voordat ik ziek werd hebben Stephanie en ik het al gehad over een open relatie. Nu denk je misschien waarom? Maar mijn theorie is dat pubers in hun pubertijd de ruimte krijgen om te experimenteren.

Die experimenteerfase hebben veel transgenders op latere leeftijd. In de transgenderwereld is het sowieso gebruikelijker om een open relatie te hebben. We doen er niet geheimzinnig over. We zijn heel open over met wie we een afspraakje hebben.

Seks

Ik heb zelfs weleens voor Stephanie een date met een andere transvrouw geregeld. Als het alleen om seks draait, zijn wij allebei niet jaloers. Lust is goed, knuffelen en kussen vind ik te intiem. Er zit nog steeds een stigma op open relaties maar dat vind ik achterhaald. Het gaat erom dat je gelukkig bent in je relatie."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder liefdesverhaal?

Vertel het ons dan hier!