Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Moeder Ingrid vraagt om verjaardagskaartjes
voor haar zieke zoon

Naomi Melchers

H

Het begon iets meer dan een half jaar geleden. De 15-jarige Jurre Vos en zijn familie kregen van de dokter te horen dat de bult die Jurre op zijn been had, een agressieve vorm van kanker was.

Sindsdien heeft Jurre talloze chemo’s gehad en heeft hij ook een operatie ondergaan waarbij de tumor is weggehaald en er een reconstructie van zijn bovenbeen is gemaakt. Na deze zware periode, vindt zijn familie het tijd om hem op te beuren!

Verjaardag

Aankomende maandag, op 1 april is het Jurres verjaardag. Hij heeft net een chemokuur gehad en na zijn verjaardag is de volgende alweer snel gepland.

“We waren al een tijdje zoekende naar een manier om hem op te vrolijken,” zegt Ingrid als we haar spreken. ‟Op een gegeven moment dachten mijn dochter en ik: wat is er nou leuker dan verjaardagskaarten krijgen op zijn verjaardag?”

Daarom heeft Ingrid de oproep geplaatst op Facebook om voor 1 april kaartjes te sturen naar haar zoon. Zijn familie zou het geweldig vinden als hij op zijn verjaardag een steuntje in de rug van Nederland krijgt. 

Ladingen kaarten

Ingrid: “Op de dag zelf vieren we het niet uitgebreid. Een paar van zijn vrienden komen, we pakken cadeautjes uit en we houden het lekker rustig. Maar we hebben wel afgesproken om na alle chemokuren een heel groot feest voor hem te geven, met al zijn vrienden en iedereen die hem heeft gesteund.” 

Op 1 april zijn ze ook van plan om alle kaartjes te lezen. Waarschijnlijk zijn ze daar lang mee bezig: “Gisteren had de postbode al vier ladingen kaarten voor Jurre en dat was nog maar donderdag!”

Tips

En wat voor kaart zou Jurre leuk vinden? “Hij is natuurlijk een typische puber, hij houdt erg van auto’s en rappers, zoals Lil’ Kleine. Maar eigenlijk is alles goed, het gaat om het idee en wij zijn blij met alles.” Lil’ Kleine heeft onlangs een videoboodschap voor Jurre gemaakt, waarin hij Jurre alle sterkte wenst. 

Als je Jurre en zijn familie ook wilt opvrolijken met een verjaardagskaart, dan kun je de kaart naar dit adres sturen: 

Jurre Vos 
Neerwal 92 
5708 ZA 
Helmond