Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Inge stelt opnieuw haar tuin ter beschikking
voor een kampeervakantie

Meike Blommaert

I

Inge van Wolferen (50) stelt een week haar tuin met zwembad ter beschikking voor mensen die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Inge: "Het voelt niet nobel. Ik word een beetje ongemakkelijk als mensen zeggen dat ze het lief vinden. Ik heb zoiets van: 'Als je het zelf goed hebt dan is dat leuk om te delen'."

Het begon een paar jaar geleden toen haar oudste zoon en zijn vriendin hun tent zonder bonje probeerden op te zetten in de tuin. "Ze wilden de tent eerst even testen in de tuin voordat ze op de plek van bestemming waren. Toen die tent eenmaal stond, bedacht ik dat kamperen in onze tuin nog zo gek niet is: we hebben een grote tuin met zwembad, bbq met gasfornuis en een tuinhuis met warmtelampen en een koelkast. Dat is dus prima kamperen!"

Schuldsanering 

Twee jaar geleden al vierde een gezin uit Haaksbergen een weekje vakantie in de tuin. Inge: "Het was een stel met twee schatten van dochters die geen geld hadden voor leuke dingen doordat ze in de schuldsanering zaten.

Ik heb toen ook bij ons in het dorp, Tolkamer, gelobbyd bij ondernemers voor gratis eten. De lokale slager, supermarkt en snackbar hebben bonnen gegeven aan het gezin. En ze mochten zelfs gratis naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Super!"

Oproepje

Dit jaar hebben we zelf nog geen vakantieplannen rond die tijd dus we hebben als gezin besloten om het weer een keer te doen. Vandaar mijn oproepje op Facebook. Vereiste? Het niet hebben van de middelen om op vakantie te gaan.

Verder hebben wij een kat dus eventuele huisdieren kunnen helaas niet mee. Wij vinden het leuk als een gezin met kinderen vanaf 8 jaar, een tent plus de bereidheid om douche en toilet met ons te delen in de periode 6 t/m 12 juli bij ons komen."