Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Moos, Deen en Puck met hun ouders
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Moos (10) en Deen (8) zwemmen
Elfstedentocht voor zieke zusje

journaliste

Eline Doldersum

O

Op zaterdag 22 juni zwemmen Moos (10) en Deen (8) een stukje mee met Maarten van der Weijden (38) tijdens zijn tweede Elfstedenzwemtocht. De Brabantse broertjes willen met de zwemtocht geld ophalen voor hun zusje Puck (6).

Oktober vorig jaar werd bij de jonge Puck acute myeloïde leukemie ontdekt. Een zware periode breekt aan voor het gezin Boekholt. Moeder Tamara: "Zo’n vreselijke ziekte raakt het hele gezin."

Kankeronderzoek

Deen twijfelt dan ook geen moment als hij op het Jeugdjournaal een oproep van Maarten van der Weijden ziet. "Hij riep liefhebbers op om mee te zwemmen tijdens zijn Elfstedenzwemtocht. Deen riep meteen: 'Dat wil ik doen, om geld op te halen voor Puck!' Zijn broer Moos was ook direct enthousiast.

Door de ziekte van hun zusje beseffen de jongens hoe belangrijk kankeronderzoek is. 'Daardoor kunnen we Puck weer beter maken', stellen ze. Al zwemmen ze ook vooral om Puck te laten zien hoe trots ze op haar zijn. Hoe goed ze het allemaal doet. Echt hartverwarmend."

Energie

Inmiddels zijn de twee broers druk bezig met de voorbereiding voor de zwemtocht. Er hangen posters in het dorp, het geld stroomt langzaam binnen en er wordt volop getraind.

"Ze zwemmen twee keer per week en hebben zelfs al een keer gezwommen met Maarten. In het begin was ik nog wel veerkrachtig, maar op een gegeven moment raakte dat een beetje op. Deze bijzondere actie geeft ons gezin weer positieve energie."

Eigen beeld

Afsluiter

Puck is ook apetrots op haar twee broers. "Ze vindt het fantastisch dat Moos en Deen dit doen en staat te glunderen aan de kant van het zwembad. Heel lief. Met haar gaat het naar omstandigheden goed. Ze is nog volop in behandeling, maar ondergaat alles zo dapper en stoer. Daar zijn we allemaal heel trots op."

Puck zal haar broers samen met heel veel familie en vrienden aanmoedigen. "Die 22 juni wordt één groot feest. Als alles goed gaat is Puck dan ook klaar met haar behandelingen. We hopen dan ook dat dit zwemfestijn een mooie afsluiter wordt van een moeilijke periode. Dat we samen weer vooruit kunnen. Daar gaan we voor!"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook jouw verhaal vertellen?

Dan kan dat hier...