Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De bilvergroting van Esmeralda ging gruwelijk fout
Foto: De Telegraaf | Anko Stoffels
Verhalen achter het nieuws

De bilvergroting van Esmeralda
ging gruwelijk fout

O

Op tv en sociale media vliegen de botox en opgespoten lippen je om de oren alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Maar het kan ook gruwelijk misgaan. Esmeralda (32) liet zes jaar geleden haar billen vergroten, bij een niet voor een dergelijke ingreep gekwalificeerde schoonheidsspecialiste. De filler moest operatief worden verwijderd. Nu wil ze het taboe doorbreken. "Niemand praat erover."

Al bij de ingreep in 2012 had Esmeralda onraad moeten ruiken. "Ze plakte de dertig gaten van de gebruikte canules dicht met secondelijm. Dat kon ik zien, het kwam rechtstreeks uit de tube. Maar dat was heel normaal, zei ze. De lijm viel er na verloop van tijd ook gewoon vanaf." 

Klonteren

Een paar jaar ging het goed, had ze nergens last van. Tot 2014: "De permanente siliconenfiller in mijn billen begon te klonteren. Eerst een klein beetje, maar in de loop van de tijd werd het steeds erger. Hele harde plakkaten zaten er in mijn billen. Het ging pijn doen.

Op mijn rug liggen, lang in een vliegtuig zitten, op een gegeven moment ging dat niet meer. De pijn straalde uit naar mijn onderrug en benen. Ik had ernstige vermoeidheidsklachten. Zeker drie jaar heb ik met flinke pijn rondgelopen. Ik kon niet meer sporten en niet meer paardrijden, mijn grote passie."

Anko Stoffels

Obsessie

Esmeralda liep er uiteindelijk tot november vorig jaar mee rond. "Ik heb stad en land afgezocht naar een oplossing, maar kon die niet vinden. Het werd op een gegeven moment een obsessie. Ik was panisch dat het echt gruwelijk mis zou gaan." 

Uiteindelijk kon zij via het RTL4-programma Verminkt worden geholpen, de aflevering wordt woensdag 24 april om 21:30 uitgezonden. De vaste plastisch chirurg van het programma, Ali Pirayesh, wist via liposuctie het overgrote deel van het spul te verwijderen. "Ik heb nu in elk geval geen last meer."

Forum

Hoe heeft ze zo stom en zo naïef kunnen zijn om zich in een kamer achter een kapsalon door een schoonheidsspecialiste te laten inspuiten met fillers? Esmeralda heeft er geen antwoord op. Ze kan alleen maar uitleggen hoe het destijds ging. Na een bezoek aan de plastisch chirurg om de zo gewenste bilvergroting te laten doen, kwam Esmeralda van een koude kermis thuis.

"Lichaamseigen vet inspuiten ging niet, ik was er te mager voor. Implantaten wilde ik niet, daar krijg je van die puntbillen van. Dus ging ik via internet op zoek naar alternatieven. Ik kwam bij de behandeling met de zogeheten PMMA, inmiddels in Nederland verboden maar toen niet.

Geen enkele Nederlandse arts deed die ingreep.Via een forum kwam ik uit bij de schoonheidsspecialiste. Zij deed het vaker, had tevreden klanten en een professionele behandelkamer. Alles straalde vertrouwen uit. Dus ik besloot het te doen."

BIG-register

Van het zogeheten BIG-register had Esmeralda niet gehoord. In het register staan alle geregistreerde artsen. Zo is te raadplegen of iemand inderdaad gekwalificeerd is om cosmetische ingrepen te doen. "Nu raad ik iedereen aan altijd je behandelaar te checken. Zelfs als je naar een gerenommeerde zaak gaat. Het gaat zo vaak mis. Ik ken alleen al tien andere vrouwen met mislukte ingrepen aan hun billen."

Het spul dat uit het achterwerk van Esmeralda is gehaald, is onderzocht. Het was PMMA, aangevuld met een ander goedje. Volgens het RTL-programma zou dat zomaar rechtstreeks uit de bouwmarkt kunnen komen.

Dit artikel is eerder in De Telegraaf verschenen. Tekst: Ilan Sluis. 

Jij op VROUW

Is er een verhaal dat je met ons zou willen delen?

Stuur dan een berichtje