Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Attie werd wakker met een omgevallen boom naast haar slaapkamerraam
Foto: Hollandse Hoogte | Rob Engelaar
Verhalen achter het nieuws

Attie werd wakker met een omgevallen
boom naast haar slaapkamerraam

Anne-Flore Muller

T

Terwijl het wel vaker onweert in Nederland, was er gisterenavond - en dinsdagavond - sprake van noodweer. Heftig onweer, zware windstoten, héél veel regen en hagel: hulpdiensten door het hele land hadden en hebben het druk met de stormschade. Nog nooit was het midden in de nacht zo druk op Twitter. Want noodweer kan mooi en spannend zijn, maar zorgt ook voor verbroedering!

Ook Groningen moest het ontgelden. De in Warffum wondende Attie Musschenga (62) spreekt van geluk dat ze haar verhaal kan navertellen. “Sinds anderhalve week pas ik op de dieren van m’n broer op de boerderij in het Groningse plaatsje Mensingeweer. Toen ik ging slapen was alles nog stil.”

Kolkende wind

“Rond middernacht werd ik wakker door een hele harde, soort kolkende wind. Zoiets had ik nog nooit gehoord. Tegelijkertijd dacht ik buiten iets te horen vallen. Ik vond het eng, maar ben wel in bed blijven liggen omdat ik het geen weer vond om naar buiten te gaan”, vertelt Attie.

De Groningse vervolgt dat de harde wind zo'n tien minuten aanhield, waarna ze ondanks de storm toch in slaap viel. Pas in de ochtend zag Attie de impact die het natuurgeweld had gehad. “Toen ik de gordijnen opende, zag ik alleen maar takken en groene bladeren door het raam. Tot mijn grote schrik zag ik dat de grote lindeboom naast de boerderij was omgewaaid.”

De boom naast de boerderij van Atties broer

Kippenvel

Attie vertelt dat het een immens grote boom was, van wel vijftien meter hoog en minstens één meter breed. “De karakteristieke oude lindeboom lag maar net één meter naast de boerderij. Hij was vrijwel naast de plek waar ik sliep terechtgekomen."

Ze heeft geluk gehad, dat beseft Attie maar al te goed. “Als ik de foto bekijk, krijg ik direct kippenvel. Ik heb echt een engeltje op mijn schouder gehad, want het had heel anders kunnen aflopen.”

Online verbroedering

Twitterend Nederland had het er gisterenavond en -nacht maar druk mee. Mensen deelden hun zorgen, angsten en frustraties. Toch zorgde het razende noodweer ook voor nostalgische gevoelens en online verbroedering onder de Twitteraars. Gedeelde smart blijkt dus ook in situaties als deze halve smart te zijn. Lees mee!