Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Love Islander Rowéna: Stenn was niet mijn eerste keuze
Foto: Joyce Djo
Verhalen achter het nieuws

Love Islander Rowéna:
Stenn was niet mijn eerste keuze

Maria Deniz

E

Enkele uren nadat Islander Rowena Verdaasdonk (27) voet zette op Nederlandse bodem, sprak VROUW deze powervrouw over haar avonturen tijdens Love Island 2019. Zondagavond was de finale. Rowéna ging als single de villa in en vond de liefde bij Stenn (19). 

Hoe heb je de zes weken in het huis ervaren? 
"Het was een emotionele rollercoaster, want ik wist waarvoor ik het huis in ging: de liefde. Maar dat ik mezelf zo ben tegengekomen, is echt bijzonder. Ik wilde in de villa aan mezelf gaan werken, aan mijn bindingsangst. Ik kon nooit liefde vinden, omdat ik dat heel eng vond. Ik liet niemand toe.

Ook had ik een onmogelijke eisenlijst opgesteld waaraan een toekomstige partner moest voldoen. In de villa wilde ik het helemaal anders doen, ik stelde mij kwetsbaar op en liet zien wie ik echt ben. Ik kan niet met woorden beschrijven hoeveel ik heb geleerd. Ik heb de villa als een nieuw mens verlaten. En als kers op de taart heb ik natuurlijk de liefde mogen vinden. Het was een sprookje!" 

Kan je wat meer vertellen over je relatie met Stenn?  
"We waren hele goede vrienden en het klikte meteen. Maar we konden niet meteen 'samen' zijn. In de villa vorm je continu een koppel met iemand en Stenn was met Chey, ik met Miles. Toen Stenn en ik uiteindelijk een koppel waren, konden we gelijk het ‘liefdespad’ bewandelen. We hebben er bewust voor gekozen om in het huis geen relatie aan te gaan; er waren al genoeg bijzondere momenten. Het meest bijzondere moment - écht een relatie beginnen - wilden wij voor buiten het huis bewaren." 

Hoe gaat het nu met jou en Stenn?
"Het gaat super goed! Onze basis is in de eerste weken in de villa gelegd. Stenn en ik zijn nu net één nacht zonder elkaar, en we bellen en facetimen elkaar constant! We worden overspoeld met lieve berichtjes en foto’s: heel bijzonder. Ik heb echt een prins gevonden en ik leef in een droomwereld! En Stenn zijn liefdesverklaring in de finale… ik heb nog nooit zulke mooie woorden gehoord."

Stenn is 19, jij 27: best een verschil!
"Als ik heel eerlijk ben, was Stenn niet mijn eerste keuze toen ik de villa binnenkwam. Zijn uitstraling sprak mij wel aan, maar door zijn leeftijd dacht ik: dat gaat hem niet worden. Maar dat leeftijdsverschil bleek voor ons niets uit te maken. Ik waardeer andermans mening, maar we zijn heel gelukkig samen. Negatieve reacties of kritiek laten we lekker links liggen." 

Jullie zijn het enige koppel dat seks heeft gehad op televisie...
"In de villa gaat alles nu eenmaal sneller dan normaal. We waren ons ervan bewust dat we werden gefilmd en hebben er geen spijt van. We vinden Love Island geen ordinair programma, dus daarom vonden Stenn en ik het juist mooi dat we dit konden delen, heel bijzonder. Onze familie en vrienden staan 100% achter onze keuze. Ook op social media hebben we geen negatieve reacties gehad." 

Wat vind je van de winnaars van Love Island 2019?
"Ik gun het Aleksandra ontzettend. Zij en Sebastiana waren mijn beste vriendinnetjes in het huis. Denzel en Aleksandra’s avontuur in de villa was bizar. Mijn zegen hebben ze en ik had geen andere winnaars aan kunnen wijzen!" 

Wat zijn jouw toekomstplannen? Smaakt de roem naar meer? 
"Ik doe een rechtenstudie en ben nu aan het afstuderen. Verder had ik niet gedacht dat dit avontuur zoveel impact zou hebben op mijn leven, dus ik laat het allemaal op mij afkomen. Ik ga kijken welke kansen er voor mij in het verschiet liggen. Ik wilde altijd mijn eigen cosmeticabedrijf, dus misschien dat dat ooit iets wordt. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet echt over na heb gedacht, want ik had niet gedacht dat dit zo positief uit zou pakken."

Jij op VROUW.nl

Wil je een bijzonder verhaal met ons delen?

Stuur dan een berichtje