Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Sharon met haar gezin
Foto: Eigen beeld
Verhalen achter het nieuws

Sharon (27) kreeg haar tweede zoontje
negen maanden na haar eerste

journaliste

Eline Doldersum

E

Een kleine drie maanden na de geboorte van haar eerste kindje, nemen de zorgen toe bij kersverse moeder Sharon. “Normaal gesproken word je binnen een paar weken weer ongesteld, maar na drie maanden was ik nog steeds niet ongesteld. Ik snapte er niets van. ‘Je bent weer zwanger’, zei mijn vriend gekscherend. Dat leek me ondenkbaar. Ik was vást nog aan het ontzwangeren.”

Om het zekere voor het onzekere te nemen besluit Sharon tóch een zwangerschapstest te doen. “De test was positief. Ik heb ‘m weggelegd, omdat ik het gewoon niet kon geloven. We hadden een paar weken na de geboorte van Jayce inderdaad één keer onbeschermde seks gehad, maar ik dacht dat het geen kwaad kon omdat ik ook nog niet ongesteld was geweest.”

Twee op een rij

Die ene keer blijkt meteen raak. Bij de verloskundige ziet Sharon het hartje van haar tweede kindje kloppen. “Ik was al tien weken in verwachting. Heel even sloeg de paniek toe. Ik was pas net moeder geworden. Kon mijn lijf dat wel aan? En hoe moesten we dat allemaal gaan doen met twee kleintjes in huis? Ik had géén idee…”

De paniek in huize van Engelen maakt al snel plaats voor vreugde. “Mijn man was heel kalm. ‘We wilden toch graag twee kinderen? Nu hebben we ze alleen iets sneller achter elkaar.’ Hij had helemaal gelijk. Ik ken zoveel mensen die er al jaren mee bezig zijn om überhaupt een kindje te krijgen. Het was alleen maar heel bijzonder dat het ons zo snel weer was gegund.”

Een kleine negen maanden na de geboorte van Jayce wordt Djexx geboren. “De zwangerschap en de bevalling vielen mij honderd procent mee. Ik had verwacht dat het heel heftig zou zijn om twee kinderen op de wereld te zetten zo kort na elkaar, maar ik heb - op een beetje misselijkheid na - nergens last van gehad.”

Tekst loopt verder onder de foto

Jayce en Djexx | Eigen beeld

Onafscheidelijk

Inmiddels zijn de broers twee en onafscheidelijk van elkaar. “Mensen denken vaak dat het een tweeling is, maar zo gedragen ze zich ook. Ze zijn heel close en doen álles samen. We hebben - na lange tijd op één kamer te hebben geslapen - geprobeerd om ze op twee kamertjes te leggen, maar dat was één groot drama. Die twee willen het liefst continu bij elkaar zijn. Heel grappig.”

Achteraf gezien had Sharon het ook niet anders gewild. “Natuurlijk is het druk met twee kleine mannetjes in huis, maar dat was het ook geweest als er twee jaar tussen had gezeten. Ik vind het juist wel fijn dat ze nu tegelijkertijd in een bepaalde fase zitten. Al weet ik niet of ik er in de puberteit nog zo over denk…”

Jij op VROUW.nl

Wil jij een verhaal delen met de redactie? 

Stuur dan een berichtje