Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Joey heeft nét geen 'eightpack'
Foto: TLG
Video

'Ik had al een sixpack
toen ik 9 was'

redacteur

Esther Derks

J

Joey Hofstede (27) is personal trainer bij Spa Sport Hotel ZUIVER en gespecialiseerd in o.a. boksen, figuurverbetering en krachttraining. Hij heeft zelfs bijna een EIGHTpack…

"Ik ben altijd in beweging; ik zet dagelijks zo’n 14000 stappen, train wekelijks twee tot drie keer en ben personal trainer en sport dan regelmatig mee."

"Het begon met tennis, voetbal, karate, en zes jaar boksen. Met boksen doe je veel oefeningen als push en sit-ups, waarmee je onder andere je buikspieren traint. Op mijn tweeëntwintigste ben ik minder gaan boksen. Maar omdat ik wel in vorm wilde blijven ging ik krachttraining doen."

Strakke buik

"Er valt veel te behalen, maar niet iedereen heeft hetzelfde lichaamstype. In de fitnessruimte hoor ik weleens leuke opmerkingen als: 'Ik wil ook wel zo’n strakke buik!'. Daar wil ik die jongens graag bij helpen maar ik heb stiekem een beetje geluk; een groot deel is toch echt genetisch bepaald."

"Een jaar of 9 was ik, toen zag je de blokjes al een beetje. Nu zie je ze wat duidelijker omdat ik ook met gewichten train. Ik heb een vetpercentage van zo’n 8%, dat is laag voor een man. Door dat lage vetpercentage zie je al snel blokjes. Met verschillende oefeningen kan je de blokjes meer definitie geven. Als ik m’n buik aanspan, zie je er acht. Waar die laatste twee precies zitten? Die heb ik zelf nog nooit gezien haha."

Altijd in beweging 

"Ik eet gezond en regelmatig maar let niet extreem op mijn voeding. Ik eet ook rustig in restaurants en drink op een feestje ook heus een drankje. Ik moet nog eerder oppassen dat ik niet te dun word; als ik te weinig eet zie je dat meteen in m’n gezicht. Veel gemaakte 'fouten' qua sporten is dat mensen vergeten dat je herstel net zo belangrijk is als je arbeid, voeding is een hele grote factor en te veel stress draagt zeker niet bij aan een gezond lichaam."

"Ik kan eerlijk gezegd moeilijk stil zitten. Ik heb weleens een jaar stage gelopen op kantoor, dat paste niet helemaal bij mij. Hoorde ik achter mijn bureau te zitten, en waren ze me kwijt, dan was ik aan het rondneuzen in de fitnessruimte. Ik weet wel zeker dat ik altijd iets met sport zal blijven doen. Echt verslaafd ben ik nooit geweest, wel voel ik me minder lekker in mijn vel als ik een training oversla."

Sportieve vriendin

"Mijn vriendin heb ik leren kennen in de sportschool, ik zag haar lopen en dacht: 'Hee, haar ga ik eens een oefening uitleggen'. Ik vind het vooral fijn dat ze snapt wat ik doe, dan kom je automatisch bij een sportiever meisje terecht."