Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Video

'In mijn eentje gaat
dit echt niet lukken'

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

I

In deze rubriek vertelt VROUW-collega Mariëlle Wisse (25) gedurende 7 weken over haar ervaringen als beginnend hardloopster. Omdat ze de zesde training mist, besluit ze deze in haar eentje in te halen.

Door OV-problemen moet ik de zesde training aan mij voorbij laten gaan. Balen! Want ik heb er onwijs veel zin in. Afgelopen week heb ik een paar keer getraind en ik kan niet wachten om tijdens de training te laten zien dat ik vooruit ben gegaan. 

Hoe ga ik dit oplossen? Ik kan wachten op een inhaalklas, maar dan zijn mijn blog en vlog er niet op tijd. Of ik kan alleen gaan: muziekje in mijn oren en rennen maar. Ik besluit voor de laatste optie te kiezen en maak een enerverende playlist aan op mijn telefoon. Daarmee moet het vast lukken.

Negen minuten

Zondagavond zeven uur trek ik vol goede moed mijn hardloopoutfit aan. Maar zodra ik de deur uit wandel, verlies ik mijn goede humeur. Het regent. Of liever gezegd: het stormt. Ik herpak mezelf en start vrolijk aan mijn training. Stukje hardlopen, stukje snelwandelen. Precies zoals ik het de afgelopen vijf weken heb gedaan. So far so good

Maar wanneer ik aankom bij de core van mijn training en mezelf voorneem om de vijftien minuten te halen, gaat het mis. Na zeven minuten gooi ik de handdoek in de ring. Niet omdat ik écht niet meer kan, maar omdat ik niemand heb om me aan op te trekken.

Personal trainer

Ik zou graag zeggen dat het in mijn eentje net zo goed gaat als in een groep, maar helaas is dat niet zo. Als ik weet dat er niemand op me let, dan is de drempel om te stoppen ineens een stuk lager. Na drie kwartier sta ik weer binnen. Doorweekt, moe, maar niet volledig uitgeput. 

Gefrustreerd zeg ik ’s avonds tegen mijn vriend dat dit ‘m niet gaat worden als ik na de cursus in mijn eentje verder moet. Hij werpt zich gelukkig direct op als personal trainer. Deze week gaan we samen trainen, zodat ik die zevende en laatste training ga rocken!

 

Gerelateerde onderwerpen