Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Mariëlle en haar team
Foto: Eigen foto
Video

'Een gat van 13 minuten
lijkt mij niet binnen 7 dagen te overbruggen'

Freelance journaliste

Marielle Wisse

I

In deze rubriek vertelt VROUW-collega Mariëlle Wisse (25) gedurende 7 weken over haar ervaringen als beginnend hardloopster. Vandaag doet ze er alles aan om haar einddoel te halen.

Het is zover; de zevende en laatste training! Ik zie er als een berg tegenop. Want bij de twintig minuten die ik volgens Yakult nu zou moeten kunnen lopen, kom ik tot nu toe nog niet in de buurt. Vorige week ben ik bij de zeven blijven hangen. En een gat van dertien minuten lijkt mij niet binnen zeven dagen te overbruggen.

Personal trainer

Gelukkig heb ik deze week nog wel geoefend. Mijn vriend heeft zich ontpopt tot een personal trainer en eerlijk is eerlijk: dat gaat hem heel goed af. Omdat hij mij kent en weet dat ik soms een schop onder mijn kont nodig heb, pusht hij mij net iets verder dan dat ik zelf zou gaan. Maar ook tijdens die training kwam ik niet in de buurt van mijn einddoel.

Toch ga ik opgewekt richting het Amsterdamse Bos. Ik besluit geen aandacht meer te besteden aan het aantal minuten, maar gewoon te rennen tot ik erbij neerval. Zoals altijd beginnen we met een warming-up. In mijn hoofd ga ik langs de technieken die ik de afgelopen weken heb geleerd. Kruin recht omhoog, beetje voorover hellen en ontspannen armen die actief meebewegen. 

Persoonlijk record

Verstand op nul en gaan dan maar. Al na een paar minuten begin ik behoorlijk te hijgen. Ik ga iets langzamer rennen en focus me volledig op mijn ademhaling. Het brandende gevoel in mijn kuiten en mijn dijen probeer ik te negeren. Vanuit de verte hoor ik Wouter roepen dat we op de helft zijn. Hé, dat is in ieder geval al een persoonlijk record. 

Onverstoord ga ik verder. Het lukt me zowaar om een beetje om me heen te kijken en van de omgeving te genieten. Zo lang ik me op mijn ademhaling blijf concentreren, lijken de andere pijntjes mee te vallen. Weer hoor ik Wouter: "Vijftien minuten jongens, we zijn er bijna!" Opgeven is nu geen optie meer. Met pijn en moeite weet ik mezelf door de laatste vijf minuten heen te slepen. 

Goodiebag

Volledig uitgeput - met spaghettilegs als nooit tevoren maar ook een grijns die niet van mijn gezicht te slaan is - kom ik over de finish, waar een Yakult representative ons op staat te wachten. Met trillende handjes neem ik de goodiebag aan die ze voor mijn neus houdt. Voldaan strompel ik even later richting de bushalte en spring ik zo snel ik kan onder een bloedhete douche. Dat heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen. 

Uitgelachen

Mariëlle en hardlopen. Als ik die combi een paar weken geleden aan een willekeurig familielid had voorgelegd, had diegene me keihard uitgelachen. En laten we eerlijk zijn… Zelf zag ik het ook niet helemaal zitten. Want hardlopen is voor mensen die al in shape zijn, toch? Niet dus!

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het volgen, aanmoedigen en motiveren. Want door die lieve reacties, kreeg ik nog meer zin om mezelf te bewijzen. Mijn trainingen zitten erop, maar ik ga - samen met mijn personal trainer - gewoon lekker door. Wie weet loop ik ooit een marathon!

Bekijk hier de vlog die Mariëlle van haar laatste training heeft gemaakt.

 

Gerelateerde onderwerpen